11/21/2021

 

agema
Foto: Hugo de Jonge

Fleur Agema valt Hugo de Jonge hard aan: ‘Die eeuwige vulgaire leugen!

Er wordt gedacht dat er bezuinigd is op de zorg, maar er zijn miljarden extra uitgegeven aan de zorg. Die uitspraak deed demissionair minister Hugo de Jonge in een interview met Hart van Nederland.

De Jonge: “Er wordt gezegd: waarom is er niet opgeschaald? De werkelijkheid is dat er is opgeschaald. Nu al 20 crisismaanden lang is er opgeschaald op een geweldige manier. Alleen kun je niet een verpleegkundige en een arts aan het bed zetten met covidpatiënten en dan diezelfde arts en verpleegkundige ook nog aan een ander bed zetten.”

“Had dan meer mensen opgeleid, wordt er gezegd. Er wordt meer opgeleid. Iedereen die je zou kunnen aannemen, wordt aangenomen,” beweerde de minister.

Ze gaan fanatiek dóór

Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) haalt op Twitter hard uit naar De Jonge. “Die eeuwige vulgaire leugen dat er niet bezuinigd is op de zorg. De zorg is kapotgerost de voorbije 10 jaar, de schade wordt niet hersteld en ze gaan fanatiek dóór,” schrijft Agema.

Onlangs vatte ze aan tafel bij Jinek samen hoe de zorg voor corona is kapotbezuinigd. “Vijf ziekenhuizen dicht, 19 ic’s dicht, 15 spoedeisende hulpen dicht, 914 ic-verpleegkundigen weg de afgelopen vijf jaar, voordat corona begon.”

De helft van de ziekenhuisgebouwen afbreken

“En ze laten alles in stand: de ziekenhuizen krijgen er volgend jaar 0,0 procent bij, er is geen geld vrijgemaakt voor inhaalzorg en dan willen ze ook nog eens binnen 10 jaar de helft van de ziekenhuisgebouwen afbreken,” aldus Agema.

 

Geen opmerkingen: