5/28/2021

Ziekenhuis zit vol met “gevaccineerde Covid-patiënten”

 Ziekenhuis vraagt patiënten alleen langs te komen indien “absoluut noodzakelijk” – zit vol met “gevaccineerde Covid-patiënten”

 

Gezondheidsfunctionarissen in Greater Manchester hebben bevestigd dat de meerderheid van de Covid-patiënten dat met het virus in het ziekenhuis is opgenomen het experimentele Covid-vaccin hebben gehad.

Naar verluidt worden in het ziekenhuis 41 mensen behandeld voor het Coronavirus, waaronder acht mensen op de intensive care afdeling die aan ernstige symptomen lijden.

Dit is een toename ten opzichte van de vermeende 33 Covid-patiënten in het ziekenhuis op zondagochtend 23 mei.

Bolton heeft de hoogste besmettingspercentages van het land, met meer dan 1200 positieve tests in de week die eindigde op 20 mei, wat een besmettingsgraad geeft van 450,7 gevallen per 100.000 mensen. Ter vergelijking: het gemiddelde voor Engeland bedraagt slechts 22,4 gevallen per 100.000, maar vergeet niet dat dit alleen positieve testresultaten zijn met een PCR-test met hoge cyclus, die nooit gebruikt zou mogen worden om op virussen te testen.

Deze toename van het aantal gevallen werd veroorzaakt door de vermeende beter overdraagbare B.1.617.2-stam van het virus, die vaak de “Indiase variant” wordt genoemd.

Gezondheidsfunctionarissen van Greater Manchester hebben bevestigd dat de meeste Covid-patiënten in het ziekenhuis reeds het experimentele Covid-vaccin hebben gekregen.

Andy Ennis, chief operating officer van het ziekenhuis, heeft de inwoners van Bolton gewaarschuwd dat het aantal mensen dat de spoedeisende hulp bezoekt gewoonlijk toeneemt tijdens de feestdagen en heeft mensen gevraagd indien mogelijk niet te komen.

“Het Royal Bolton Hospital is erg druk op het moment”, zei hij.

“Mensen komen met allerlei problemen naar onze spoedeisende hulpafdeling en het personeel werkt heel hard om ervoor te zorgen dat ze zo snel en efficiënt mogelijk de behandeling krijgen die ze nodig hebben”. 

Het ziekenhuis neemt nu maatregelen om ervoor te zorgen dat het in staat zal zijn om de verwachte vraag in het komende weekend te verwerken, aldus Ennis.

Bolton heeft, net als vele andere delen van Greater Manchester, het beleid aangenomen om zoveel mogelijk mensen te vaccineren.

 

Geen opmerkingen: