5/25/2021

FJN: aangifte tegen de Nederlandse regering “Geld aan terroristen"""

Aangifte tegen Kaag en Nederlandse regering wegens financieren van terreurorganisaties

Nederlands ontwikkelingsgeld is in de Palestijnse gebieden gebruikt om terrorisme te financieren, schrijft Elsevier Weekblad. Het geld belandde in de zakken van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, een groep die in de EU op de lijst van terroristische organisaties staat.

“Sigrid Kaag,  getrouwd met Anis al Qak, naaste medewerker van Yasser Arafat,  financiert terrorisme en wordt nu minister van Buitenlandse Zaken. Sowieso erg dat in Nederland iemand minister kan zijn met bloed aan zijn of haar handen,” reageert Statenlid Martin Bos (FVD).

Ernst Lissauer, parlementair verslaggever van omroep Ongehoord Nederland, merkt op dat ze in 1993 ontslagen werd op datzelfde departement vanwege haar geheimgehouden huwelijk met een schaduwminister van Yasser Arafat.

Kaag raakte al eerder in opspraak vanwege steun aan terroristen. In maart nam de D66-minister verantwoordelijkheid voor de steun aan Syrische terroristen. Ze zei in Nieuwsuur dat ‘de hulp is stopgezet toen ik ervan wist’. Dat Kaag het steunprogramma wilde stoppen, is nooit aan de Tweede Kamer gemeld.

Federatief Joods Nederland (FJN) zei naar aanleiding van het bericht te onderzoeken of strafrechtelijke aangifte tegen de Nederlandse staat of minister Kaag mogelijk is. “Geld aan terroristen geven, betekent medeplichtig zijn aan terreur,” aldus de organisatie.

Dat lijkt mogelijk te zijn, want FJN doet vandaag 25 05 2021  aangifte bij de officier van justitie tegen de Nederlandse regering en minister Kaag ‘voor het geven van geld aan Palestijnse terreurorganisaties’.

Rutte hield onderzoek tegen

 Nederlandse overheid steunde jarenlang in het geheim Syrische terroristen met onder meer pick-ups, uniformen en satellietapparatuur. Het bleek te gaan om groepen die zich schuldig maakten aan oorlogsmisdaden. Het geld kwam uit potjes die onder Kaag vielen.

Demissionair premier Rutte probeerde te voorkomen dat de Nederlandse steun aan de jihadisten zou worden onderzocht, meldden bronnen in de coalitie.

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: