5/24/2021

Weer valt een VVD-politicus om door te hoge .... werkdruk

 


                                                          Foto:  https://jensen.nl

Als ratten die het zinkende schip verlaten gaat nu weer een VVD- politicus weg met nu met een burn-out, de  demissionair minister Bas van ’t Wout (Economische Zaken, VVD). Hij wil zeker drie maanden niet werken, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst op maandag. 

Hij kampt met burn-outverschijnselen.  


Het uitvallen van Van ’t Wout betekent een flinke herschikking van de portefeuilles. Partijgenoot Stef Blok, nu demissionair minister van Buitenlandse Zaken, vervangt Van ’t Wout. Hij wordt weer vervangen door Sigrid Kaag (D66), nu demissionair minister voor Buitenlandse Handel. Voor de post van staatssecretaris van Economische Zaken wordt nog een VVD’er gezocht, die tot het kabinet zal toetreden tot het moment dat de formatie is afgerond.


In Den Haag lijkt sinds het begin van de coronacrisis een patroon zichtbaar.

 Kamerleden en bewindspersonen hebben het al jaren over de hoge werkdruk, maar de coronacrisis lijkt die druk te hebben verhoogd.

Minister Bruno Bruins (VVD), tijdens de eerste weken van de crisis ‘chef corona’, viel letterlijk om tijdens een Kamerdebat. Hij trad een dag later af, en liet zich vervangen door Hugo de Jonge (CDA).
Hij zei dat hij last had van een flauwte door „oververmoeidheid en  ehm......intensieve weken”.

Het was niet voor het eerst dat Rutte III te maken kreeg met uitval. In 2019 trad minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) tijdelijk terug om medische klachten. De minister was lange tijd uitgeschakeld, nadat ze een complicatie kreeg na een operatie.

Wel is het budget voor ondersteuning van Kamerleden met tien miljoen euro per jaar verhoogd.



Geen opmerkingen: