4/28/2021

Vreemde BRD- verenigingen bekommen €€€€€€ van de EU

 De EU financiert terrorisme en dictatuur.

 “Islamistische” verenigingen krijgen subsidie van de EU.

De delegatieleider van de FPÖ in het Europees Parlement, Harald Vilimsky, eist de stopzetting van het geld: 

“Het is absoluut ondraaglijk dat Brussel ´islamistische´ democratievijanden financiert.”

Zoals de “Welt” bericht, subsidieert de Europese Commissie meerdere verenigingen die door de Duitse regering of de binnenlandse veiligheidsdienst als “islamistisch” worden beoordeeld.

Concreet gaat het bijvoorbeeld om de vereniging “Islamic Relief Deutschland” (IRD).
Volgens inschatting van de Duitse regering zou deze “over significante personele contacten met de Moslimbroederschap of aan haar gelieerde organisaties” beschikken. 

In 2019 ontving de vereniging in totaal € 712.000,- van de Europese Commissie. Ook voor de periode van 2021 tot 2027 heeft de Europese Commissie de vereniging als “humanitaire partner” geclassificeerd.

De “European Muslim Union” (EMU) van de advocaat Andreas Abu Bakr Krieger wordt met € 508.936,- voor een project voor de strijd tegen “islamistische” online radicalisering gesubsidieerd. 

Rieger is vooral uiterst omstreden vanwege een antisemitische toespraak voor “islamisten” in het jaar 2013. 

Voor het “Weimarer Instituut voor vragen betreffende geestesgeschiedenis en contemporaine geschiedenis”, dat eveneens door Rieger werd opgericht,  stelde de Europese Commissie € 67.547,- beschikbaar. De deelstaatregering Mecklenburg-Vorpommern had de vereniging in het jaar 2017 als “islamistisch” geclassificeerd. 

In 2009 en 2010 werd de vereniging in de rapporten van de binnenlandse veiligheidsdienst van de deelstaat Brandenburg genoemd op het gebied van “islamistisch extremisme”.


Ook Sigrid Kaag gaat nu ook de Moslimbroeders subsidiëren

Vanaf 1 januari 2021 begint minister Sigrid Kaag (D66) van ontwikkelingssamenwerking en handel met een nieuwe ronde van het grote uitdelen.
Ook de fundamentalistische Moslimbroeders gaan deze keer mee profiteren, nu de met de fundamentalisten op tal van manieren verbonden organisatie Islamic Relief Worldwide een bedrag uit de Nederlandse subsidiepot krijgt.
Dat islamitische fonds was recentelijk in Duitsland en Engeland betrokken bij schandalen. 

De Tweede Kamer steunt tot dusver met ruime meerderheid dit programma van minister Kaag.

Sinterklaas is inmiddels voorbij. Minister Kaag blijft echter het hele jaar uitdelen.
Probleemloos laveerde zij haar begroting op 2 december 2020. door de Tweede Kamer.
De discussie rond de enorme subsidies die zij jaarlijks verstrekt aan bevriende organisaties spitste zich toe op de vraag of deze organisaties het geld ook mochten gebruiken om zich op andere terreinen tegen het kabinetsbeleid te keren.


https://www.wyniasweek.nl/sigrid-kaag-gaat-nu-ook-de-moslimbroeders-subsidieren/

Geen opmerkingen: