4/25/2021

“De jankerd van de week heet de VVDer Gerrit Zalm, $$$$$ €€€€€€

 Reinette Klever: ‘Witwas-verdachte Gerrit Zalm lacht als hij zijn zakken vult, Gerritje huilt als hij daarop wordt aangesproken’ 

Volgens presentatrice Reinette Klever, van het programma ON! & Vrienden van de gloednieuwe Omroep ON!, is Gerrit Zalm “de jankerd” of “huilbaby” van de week. 

De voormalige topman van ABN Amro zou lachen “als hij zijn zakken vult,” Maar huilen “als hij daarop wordt aangesproken. Dit omdat Zalm boos reageerde dat hij door het OM is aangemerkt als verdachte bij het witwasschandaal van ABN.  

Als het OM daarentegen vooral kijkt naar “schuldwitwassen” dan kan de rechter maximaal twee jaar gevangenisstraf en een boete van 87.000 euro opleggen. Volgens het OM had Zalm het kunnen weten dat er op grote schaal geld witgewassen kon worden bij de bank. De eigen afdeling compliance waarschuwde daar zelfs al jaren voor. Maar daar werd niets mee gedaan.

“De jankerd van de week heet dus Gerrit Zalm, verdachte in de grote witwasfraudezaak van ABN-AMRO,” aldus Reinette Klever bij ON! & Vrienden, het programma van Omroep ON! 

“Via zijn advocaat laat hij weten dat de verdenking dat hij iets te maken had met het witwassen van crimineel geld, ‘onnodig beschadigend’ is voor zijn reputatie.”

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: