4/24/2021

George Floyd beroofd moeder in haar eigen huis


George Floyd  duwde zelf een pistool op de  buik van zijn moeder 


George Floyd  die stierf bij een politieoptreden in Minneapolis, was een meervoudige veroordeelde misdadiger. 

 A new start turns to a tragic end for George Floyd, who moved to Minneapolis determined to turn his life around after being released from prison in Texas

 Hier de documenten van wetshandhavingsinstanties in de staat Texas, waar hij eerder woonde, die aantonen dat hij een solide strafregister had dat teruggaat tot de jaren negentig van de vorige eeuw.
Hij heeft onder andere in de zomer van 2007 deelgenomen aan een ernstige overval op een gezin.

De oudste bekende veroordeling gaat terug naar 1998 en betreft een gewapende overval. Floyd, toen 24 jaar oud, werd veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf. Verder blijkt dat Floyd tussen 1997 en 2006 meermalen is gevonnist voor verschillende drugsdelicten en berovingen.

Maar zijn afgrijselijkste misdaad vond plaats in 2007, waar hij bij een overval het huis van een vrouw binnendrong, een pistool in haar maag drukte en het huis doorzocht op drugs en geld, volgens de rechtbankverslagen.

Floyd pleitte schuldig aan de overval waarbij een andere verdachte zich voordeed als een werknemer van het gemeentelijke waterbedrijf, met een blauw uniform aan in een poging toegang te krijgen tot het huis van de vrouw, volgens het gerechtsdocument.

Maar toen de vrouw de deur opende, besefte ze dat hij niet van het waterbedrijf was en probeerde de deur te sluiten, wat tot een worsteling leidde.

Op dat ogenblik trok een Ford Explorer tot aan het huis op en vijf andere mannen verlieten de auto en gingen naar de voordeur.

Het document vermeldt dat de grootste van de groep, die het slachtoffer later identificeerde als Floyd, “zijn weg naar binnen in de woning dwong, een pistool tegen de maag van het slachtoffer duwde en haar in de woonkamer dwong”.

“Deze grote verdachte ging vervolgens de woning doorzoeken terwijl een andere gewapende crimineel het slachtoffer bewaakte, en werd door deze tweede gewapende crimineel met zijn pistool op haar hoofd en de zijkanten geslagen terwijl ze om hulp schreeuwde”.

De mannen vonden geen drugs of geld in het huis, namen de juwelen en de mobiele telefoon van de vrouw mee en vluchtten in hun auto.
Een buurman die getuige was van de overval registreerde het kenteken van de auto.


Geen opmerkingen: