4/10/2021

47% Nederlanders steunt de achterlijke coronamaatregel

 En het worden er steeds meer, die voor zichzelf opkomen, want als je ziek bent lig je in bed:) en heb je geen zin in veel bezoek.

Mensen zijn  gewoon klaar met de belachelijke, autoritaire, en volstrekt onnodige één-bezoekermaatregel van het doorgedraaide coronakabinet, zelfs de Gedragsunit van het RIVM geeft dat toe. En volgens de cijfers van hetzelfde RIVM blijkt het gewoon om een doodnormale griep te gaan. 

Om op de uitspraak van Rutte terug te komen, “Als De Nederlanders er klaar mee zij en het niet willen stoppen we er mee, we zijn geen dictatuur” nou volgens mij zijn we nu zover.
Maar ik denk dat hij geen actieve herinnering aan deze uitspraak heeft.

Uit onderzoek van die Gedragsunit blijkt dat nog maar 47% van de Nederlanders de achterlijke dringende advies- coronamaatregels steunt die stelt dat elk huishouden nog maar één bezoeker per dag mag ontvangen.
Zes weken geleden was dat nog 57%.

In de tussentijd is 10% van de mensen dus gaan inzien dat dit soort idiote maatregelen niet bij een vrije samenleving horen.
Heel goed. Nu die andere 47% nog, want dat percentage is wat dat betreft natuurlijk nog wel steeds veel te hoog.

Maar toch, vergeleken met het draagvlak voor de twee-bezoekersregeling, toen die nog gold, is het echt laag.
Dat was toentertijd 95%. Vijfennegentig procent!

Maar als de politiek daar niet heel snel op inspeelt staan politiek en burgerij straks lijnrecht tegenover elkaar. Versoepelen, dus. En rap een beetje!

Geen opmerkingen: