3/22/2020

De crisis ? Omdat deze kan maskeren dat de banken al lang failliet waren!!!!!!!!!

De mensen die nu zeuren om een lockdown moeten straks niet zeuren wanneer de elite/globalisten straks het hele land voor een prikkie hebben opgekocht!!


De ECB trekt miljarden uit de hoge hoed in een uiterste poging de economie overeind te houden in het door het Coronavirus geteisterde Europa.
 De crisis wordt gretig aangegrepen omdat deze kan maskeren dat de banken al lang failliet waren, wat nu verder afgedekt wordt onder een berg maatregelen waar uiteindelijk de burger zelf de rekening voor krijgt - met rente. 

systeem kraakt wederom in zijn voegen. 
Het ziet er naar uit dat wij voor de tweede keer een kans krijgen om er afscheid van te nemen, om het te veranderen en een eerlijkere wereld na te laten aan onze kinderen. 

Als wij die weer voorbij laten gaan blijven de machthebbers hun trucje herhalen en wordt het juk dat men draagt voor de instituties die ooit in het leven waren geroepen om hén te dienen zwaarder en zwaarder.


Terwijl COVID-19 voortwoekert door Europa en de rest van de wereld, langzaam maar zeker ook de IC-afdelingen van de Brabantse ziekenhuizen hun limiet bereiken en het kabinet een heel pakket van financiële maatregelen en vangnetten in het leven heeft geroepen om de harde klappen die de economie te verduren heeft te mitigeren en het leed waar mogelijk te beperken, wordt er achter de schermen hard gewerkt om het systeem overeind te houden. 

Donald Trump zet in de VS de deur open voor maatregelen die voor het laatst gezien zijn in oorlogstijd en ondertussen brengt de Europese Centrale Bank haar bazooka in stelling voor kolossale financiële injecties. Maar waar moet al dat geld vandaan komen? En welke gevolgen heeft dat wanneer de schokgolven van de draconische maatregelen door de rest van de keten heen bewegen? 

In dit tweede deel van een serie over de Coronacrisis én de economische crisis die daar onherroepelijk op volgt, met het pamflet 'Neem het niet!' van Stéphane Hessel als rode draad, stelt Sven Hulleman de vraag of we de lijn van de afgelopen decennia voort willen zetten met zijn allen of dat dit wellicht het moment kan zijn om een andere richting te kiezen. 

Blijven wij met zijn allen dienaars van een systeem ingericht voor en door de financiële 'elite', zal het volk opnieuw opdraaien voor hun eindeloze hebzucht of zullen wij eindelijk zeggen: we nemen het niet langer? Onverschilligheid is de slechtst denkbare houding. 

Wanneer het systeem faalt hebben wij slechts nog de eigen verantwoordelijkheid...

Geen opmerkingen: