3/26/2020

Corona recessie? en intussen komen de> EUrobonds / de Transferunie.

Achter onze rug om komen de >>EUrobonds / de Transferunie.  

Gisteren hebben negen EU-lidstaten al gepleit voor het invoeren van Eurobonds.
Alsof corona op een soort afleidingsmanoeuvre lijkt, zit de EU momenteel achter de schermen bezig om nog eens twee probleemlanden toe te laten treden.  Als deze Coronacrisis iets in economisch opzicht nog duidelijker heeft gemaakt, dan is het wel dat wij uit die foute club die Europese Unie heet, wegmoeten, zodra de kans zich voordoet. 


Eurobonds zijn obligaties die worden uitgegeven voor gezamenlijke rekening van de landen van de eurozone. Het is een vorm van risicodeling en komt er op neer dat landen die hun begroting op orde hebben hun creditcard afgeven aan landen die dat niet hebben, de potverteerders. Economen in de sterke landen vinden Eurobonds een vorm van financiële zelfmoord. De negen voorstanders hebben ons land geschreven in een brief via de voorzitter van de Europese Raad Charles Michels. 
Heden gaan die negen landen per videoconferentie nog eens druk op Nederland uitoefenen om wel mee te doen met Eurobonds, want zonder Nederland geen Eurobonds. 
Ik heb er alle vertrouwen in dat onze minister van financiën Wopke Hoekstra zijn poot stijf houdt en terecht. Het zou puur financieel wanbeleid zijn en voor ons land zeer schadelijk.We gaan een nieuwe start maken als deze crisis voorbij is. Lees het daadwerkelijk in werking stellen van de EU transferunie.

Er worden leningen gesloten bij beleggers en HEEL de EU staat garant.


Vandaag vergaderen de Europese regeringsleiders in de EU-Raad via een videoconferentie. 

Het voorstel ligt op tafel om de lidstaten te steunen door uitgifte van “Corona-bonds”. 

OpinieZ-auteur George van Bergen constateert dat op deze manier de door Nederland tot dusver afgewezen transferunie doorgedrukt dreigt te worden. 
Noordelijke lidstaten gaan dan betalen voor de schulden van landen als Spanje, Italië en Griekenland.

Sluwe politici proberen altijd gebruik te maken van een crisis, zoals een Engels gezegde luidt (never waste a good crisis). 

En bovenaan de Brusselse agenda – die sinds Brexit openlijk wordt beleden door de Franse president Macron met luide steun van EP-leider van Opper-VVD66-er Guy Verhofstadt – staat de Transferunie. 

Een begroting voor de hele Eurozone en belastingheffing door de EU. Daarbij hoort dat de bestaande afspraken over de euro, waarbij elke lidstaat zich zou moeten houden aan bepaalde regels voor maximale begrotingstekorten en staatsschuld, en ieder voor zijn eigen schulden verantwoordelijk is, worden opgeheven.
 


 

Geen opmerkingen: