7/23/2020

Stroom van Nederlandse windmolens gaat naar Microsoft. Dus weer ‘Volksverlakkerij’

Windmolenparken schieten als paddenstoelen uit de grond. De energie die de windmolens opwekken, moet huishoudens voorzien van groene stroom. Maar komt de energie ook daadwerkelijk bij de huizen terecht?
In de Kop van Noord-Holland ligt de Wieringermeerpolder. 
 Daar staat het grootste windmolenpark van Nederland, dat met honderden miljoenen subsidie van het ministerie van Economische Zaken de horizon blijvend heeft veranderd.

Bij de aanleg van het windmolenpark is onderstreept dat maar liefst 370.000 huishoudens zouden profiteren van schone en bovenal voordelige groene stroom van de nieuwe windmolens. 
Wat blijkt? 

Nu de windmolens er eenmaal staan en niet meer weg kunnen, draaien ze niet voor de huishoudens, maar voor de multinationals Microsoft en Google, Amerikaanse bedrijven die in Nederland geen of nauwelijks belasting betalen.

Lijst van windmolenparken in de Noordzee:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_windmolenparken_in_de_Noordzee.


Een tijd geleden was er ook al eens een bericht dat Google in de Eemshaven de volledige energie opslokt van een project dat zonne-energie opwekt. 
Google heeft in de Eemshaven een data center en dat zijn ze flink aan het uitbreiden. En altijd als ze ons vertellen dat de mensen steeds meer online doe en opslaan. Het is natuurlijk andersom, de elite wil alles opgeslagen hebben van de mensen en daarom moeten er steeds meer data centers komen.
Met al die opgeslagen data kan de kunstmatige intelligentie die ze al sinds enige jaren aan het creëren zijn natuurlijk goed gevoed worden
Smartphone weg doen , geen data meer toch?
o, nee dat doet bijna niemand , ze voelen zich nu eenmaal verbonden met dat onding.
je zal maar eens tijd hebben om iets anders te doen.



BRON:  Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Geen opmerkingen: