7/02/2020

Binnenkort ook bij u de COVI-PASS, jouw immuniteitspaspoort





covi-pass

Binnenkort ook in Nederland: de COVI-PASS, jouw immuniteitspaspoort



Een Britse cyberfirma gaat met een aantal andere bedrijven in 15 landen de COVI-PASS uitrollen. Dit ‘digitale gezondheidspaspoort’, dat onder meer je testresultaten laat zien, komt ook naar Nederland.
Volgens de website van de firma is het doel van dit paspoort om ‘veilig weer aan het werk te gaan’ en ‘sociale interacties te hervatten’ door de autoriteiten te voorzien van ‘actuele gezondheidsinformatie’.
Bill Gates zal ongetwijfeld lyrisch zijn over deze COVI-PASS. 

Hij schreef in april nog een essay waarin hij de voordelen van ‘het vrijwillig gebruik van digitale tools’ opnoemde.
 Dergelijke tools zijn volgens hem handig omdat ‘we ons dan kunnen herinneren waar we zijn geweest’ en ‘we deze informatie kunnen delen met eenieder die ons vragen stelt over onze contacten’.

Geen toegang
Klinkt onheilspellend? Het wordt nog erger. Gates voorspelt dat de mate waarin we openbare bijeenkomsten kunnen bijwonen zal afhangen van de ontdekking van een effectieve behandeling. Hij zegt dat mensen zich door zo’n geneesmiddel waarschijnlijk nog niet veilig genoeg voelen om weer naar buiten te gaan. Gelukkig is daar de COVI-PASS. Op de website lezen we dat de voormalige Britse premier Theresa May een groot voorstander is van het project. Wat wil je nog meer?

De COVI-PASS wordt alvast uitgerold in onder andere Italië, Portugal, Frankrijk, India, de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Spanje, Zuid-Afrika, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland.  In 2022 in alle eu-landen.

Je kunt toegang krijgen tot de biometrische ‘paspoorten’ via een mobiele telefoon of sleutelhanger. 
Er gaan lichtjes knipperen op het moment dat een individu negatief of positief is getest. Rood betekent dat je geen toegang krijgt tot openbare plekken. Bij groen licht mag je naar binnen. 
De technologie die voor de paspoorten is gebruikt, is voorzien van de ‘Seal of Excellence’ van de EU. Wat wil je nog meer?

Een bepalend moment
Dat ze een bedreiging vormen voor onze vrijheid en privacy nemen we maar voor lief. 
Wie om zich heen kijkt, kan niet anders dan constateren dat de coronapandemie zo goed als voorbij is. 
Dat is volgens Hassan Damluji, onderdirecteur van de Bill & Melinda Gates Foundation, zéker niet het geval. 
In een recent interview waarschuwde hij dat de pandemie ‘verre van voorbij’ is en dat we momenteel middenin de derde golf zitten. Vooral het Midden-Oosten en delen van Azië zullen getroffen worden door de volgende golf, voorspelde Damluji, die geld inzamelt voor GAVI, een vaccingroep die wordt gefinancierd door Bill Gates.

Gates trekt aan het einde van zijn essay een parallel met de Tweede Wereldoorlog. 
Hij zei dat deze oorlog ‘een bepalend moment was voor de generatie van onze ouders, net zoals de coronapandemie een bepalend moment is voor ons’. Hij suggereerde daarmee dat de veranderingen die nu plaatsvinden zijn te vergelijken met het moment waarop de geallieerden op het punt staan het Derde Rijk te verslaan. Bill Gates mag dat zeggen, want hij is tenslotte Bill Gates.

Onafhankelijk journalist, onderzoeker, schrijver en filmmaker Raul Diego sluit af: “Zo’n immuniteitspaspoort of digitaal gezondheidscertificaat is niets meer dan de ultieme vervulling van een dystopische nachtmerrie.”
[MintPress News

2022: een vaccinatiepaspoort voor elk land
EU houdt zich stil over obscure documenten.


De Europese Commissie had maanden voordat de coronapandemie uitbrak al een routekaart voor vaccineren klaarliggen. 

Verrassend. De routekaart vermeldt dat de commissie in 2022 een vaccinatiepaspoort voor EU-burgers zal voorstellen.
Het 10 pagina’s tellende document, dat in het derde kwartaal van 2019 voor het laatst is bijgewerkt, werd op 12 september gevolgd door een Global Vaccination Summit georganiseerd door de Europese Commissie en de WHO.

De opstellers van het document klagen dat de wereldwijde vaccinatiegraad daalt door ‘gebrekkige toegang, vaccintekorten, onjuiste informatie, onderschatting van ziekterisico’s, minder vertrouwen in de waarde van vaccins en desinvesteringen’.

Ze komen met 10 stappen om ‘iedereen te laten profiteren van de kracht van vaccinatie’. In werkelijkheid zullen vooral de farmaceutische bedrijven hiervan profiteren, schrijft Daniele Pozzati voor de Strategic Culture Foundation.

In juli 2017 werden bijvoorbeeld 12 kindervaccinaties in Italië verplicht. Na dit besluit stegen de prijzen van de vaccins met 62 procent
De vaccinmarkt is nu zo’n 27 miljard dollar waard. De WHO schat dat er in 2025 zo’n 100 miljard dollar omgaat in deze industrie.
Grootste bedreiging
De tekst is dwingend en laat geen ruimte voor nuance of discussie. De toon – ‘iedereen beschermen’ en ‘niemand wordt aan zijn lot overgelaten’ – is messiaans. Wat als mensen niet op deze manier ‘beschermd’ willen worden? 
In Duitsland is bijvoorbeeld 10 procent van de bevolking fel tegen een coronavaccin.

Stap 1 begint met ‘wereldwijd politiek leiderschap en engagement voor vaccinatie’. Dit is wat er nu gebeurt: overheden zeggen dat we mondkapjes moeten dragen en afstand van elkaar moeten houden tot er een coronavaccin is.

Stap 4: “Bestrijding van de onderliggende oorzaken van terughoudendheid tegenover vaccins, meer vertrouwen in vaccinatie.” Dit klinkt als het begin van een grote propagandacampagne, aldus Pozzati.

Stap 5: “Inzet van digitale technologieën om de resultaten van vaccinatieprogramma’s beter te monitoren.” Over wat voor digitale technologieën hebben we het hier? Misschien een onderhuidse chip?

Stap 9 vormt volgens Pozzati de grootste bedreiging:
 “Doeltreffende, transparante en objectieve voorlichting door professionals op alle niveaus en in de media, en bestrijding van desinformatie, mede in samenwerking met sociale media en technologiebedrijven.”
 De strijd tegen ‘nepnieuws’ is terug van weggeweest. Uit het stappenplan blijkt echter niet hoe je objectieve informatie of desinformatie kunt herkennen.
Het nieuwe businessmodel
Als vaccins zo veilig zijn als de EU en WHO beweren, waarom is er in de jaren tachtig in de Verenigde Staten dan een National Vaccine Injury Compensation Program (VICP) in het leven geroepen? 
Mensen die letsel oplopen door een vaccin kunnen een beroep doen op deze zogeheten ‘vaccin-rechtbank’. Het VICP heeft tussen 1988 en 2020 meer dan 4,3 miljard dollar compensatie toegekend.

Maar in 2010 oordeelde het Amerikaanse Hooggerechtshof dat vaccinmakers niet aangeklaagd kunnen worden voor de bijwerkingen van vaccins.
Dit is het nieuwe businessmodel van Big Pharma, en de EU en de door Bill Gates gefinancierde WHO gaan erin mee.

MAAR HET VOLK LAAT ZICH NIET ONDERDRUKKEN!
Bron

Geen opmerkingen: