7/30/2020

Afsluiten en verwijderen gasmeter kost honderden euro's NEE HOOR RADAR

afsluiten en verwijderen gasmeter kost honderden euro's NEE HOOR RADAR ! 

ENEXIX  netbeheerder kan juridisch geen enkele grondslag hebben om kosten in rekening  te brengen

 

Wanneer iemand geen gas meer afneemt en geen belang meer heeft om te beschikken over de gasaansluiting, dan volstaat het om het gas op te zeggen via de energieleverancier.

Het bericht is dan een rechtsgeldige opzegging van het contract voor gaslevering én het contract met de netbeheerder voor gebruik van de gasaansluiting. 

Meld bij de opzegging aan de energieleverancier "dat  de beëindiging van de ATO tevens een machtiging is tot het opzeggen van de Aansluit en Transportovereenkomst bij de netbeheerder".
Deze wijze van opzeggen is geregeld in art. 3.6 van de algemene voorwaarden die door alle netbeheerders gehanteerd worden.




Zodra de opzegtermijn verstreken is, zijn er geen contracten meer voor de gasaansluiting. En als er geen contracten meer zijn tussen de consument en het bedrijf en alle betalingsverplichtingen die tijdens de looptijd van het contract ontstaan zijn door de consument zijn voldaan, zijn er geen verplichtingen meer voor de consument.
De consument hoeft niet te vragen om het verzegelen of verwijderen van de aansluiting. 

De consument hoeft geen keuze te maken. En de consument hoeft ook vooral niet meer te betalen. Niet voor vastrecht en niet voor verwijderen.

daar komt nog bij:


Verwijdering gasaansluiting; bij opzegging van de ...

De consument heeft de ATO conform artikel 3.6 van de Algemene Voorwaarden van de netbeheerder opgezegd
En daaruit vloeit voort dat de ondernemer ( ESSENT ) de voor de beëindiging van de ATO noodzakelijke handelingen dient te verrichten
zonder dat daartoe een separate opdracht door de consument behoeft te worden gegeven.


 

Verwijdering gasaansluiting; bij opzegging 

De consument heeft de ATO conform artikel 3.6 van de Algemene Voorwaarden van de netbeheerder opgezegd
En daaruit vloeit voort dat de ondernemer ( de energieleverancier ) de voor de beëindiging van de ATO noodzakelijke handelingen dient te verrichten
zonder dat daartoe een separate opdracht door de consument behoeft te worden gegeven.
 

De netbeheerders wekken de schijn, in al hun leugenachtige communicatie de indruk dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de gasaansluiting, maar dat de consument dat is. 


In de gaswet is echter héél duidelijk vastgelegd dat de netbeheerder altijd de eigenaar is van de volledige gasaansluiting (tot en met de gasmeter) en dat deze als eigenaar ook volledig verantwoordelijk is voor het waarborgen van de veiligheid van de gasaansluiting. 

De kosten van werkzaamheden ten aanzien van de veiligheid van het gasnet (waar de gasaansluiting onderdeel van is), komen voor rekening van de netbeheerder. Dus ook als verwijdering noodzakelijk is om de veiligheid te waarborgen PUNT!









Geen opmerkingen: