1/03/2020

Wat doet een Iraanse generaal 2020 in Irak?


Nou.... zo beginnen we dus met het nieuwe decennium 2020.

VS doodt hoogste Iraanse generaal Soleimani in Irak. Soleimani is de leider van de Quds Brigade, de belangrijkste militair van het land en na ayatollah Khameini de machtigste persoon van Iran
Trump zelf chillt 'm vooralsnog hard en twittert alleen een Amerikaans vlaggetje. Intussen zweert Iran een 'meedogenloze wraak'  
En de Iraakse soennieten die al maanden tegen Iran demonstreren zijn BLIJ en vieren feest.       Social 

Maar zoals Bloomberg-opiniechef Bobby Ghosh suggereert, misschien was het die krenkende aan Trump gerichte tweet van Ayatollah Khamenei in de nasleep van de ambassade-bestorming: "You can't do anything". Nou, die stelling lijkt genoegzaam weerlegd. In reactie op de TOESTAND stuurt Trump na 100 Marines, 750 Airborne troepen en twee Apaches nog eens 3500 extra Airborne-troepen naar de ambassade.

Toch vreemd dat de Amerikanen een legerversterking ter waarde van een complete brigade naar hun ambassade in een alles behalve bevriende natie kan sturen.  
Een ambassade is geen stukje buitenlands grondgebied in een ander land. Het ambassade gebouw en eventueel bijbehorend terrein geniet diplomatie onschendbaarheid maar het is en blijft het grondgebied van het gastland. 

De verrader 0bama gaf de mullahs vliegtuigen vol geld in ruil voor een handtekening op een stukje papier.  Met dat geld werden grootste zaken gerealiseerd. 
De interne vrede in Iran was groter omdat demonstranten deze solidariteit tussen de ,koning van de VS,  en de mullahs ook wel zagen.
De vredesmissies van de mullahs strooiden overal met invloed en geld om de hele regio eensgezind te maken.
Ondertussen konden geleerden aan een  vreedzaam atoombom- project werken.

Uitstel van executiepolitiek door Obama om door te schuiven naar de volgende en schone handen te behouden voor de Islam + olie in het Midden-Oosten.  De door de VS geforceerde regime changes in die regio (Irak, Afghanistan, Libië)  hebben de afgelopen 20 jaar geen zoden aan de dijk gezet!!
Door zwakke en softe leiders in het westen, inclusief Obama konden de dictatoriale en religieuze regimes steeds machtiger en dominanter worden.


De Paradijsbestormers vielen de de VS ambassade aan .
Dat wil zoveel zeggen dat Iran zowel Irak en Syrië aan het overnemen is. Syrië grenst aan Israël. Soleimani stond rechtstreeks onder bevel van de Iraanse leider ayatollah Khamenei.  

Hij stond op het punt om met zijn milities de geboorteplaats van Saddam Hussein te bezetten.
Ooit zei ayatollah Khomeini, de aanstichter en de leider van de Iraanse revolutie, dat de bevrijding van Jeruzalem via Karbala moet gaan. 


Omdat Soleimani wereldwijd wordt gezien als een terrorist, probeert Khamenei hem bij het gewone volk populair te maken door hem neer te zetten als de redder van alle sjiieten.
Terwijl Soleimani ook de soennitische bevriende terreurgroepen – zoals de Islamitische Jihad in Gaza en de Hizebe-Islami van Afghanistan – onder zijn hoede heeft.

Deze generaal was de organisator van alle proxy-oorlogen van Iran. 
Hij steunde en organiseerde Hezbollah (25.000 man in Irak) in Libanon, Hamas in Gaza, de Houthi's in Jemen. Een rakettenleverancier.
Hij had gedreigd dat elke Amerikaanse raket op Israël gewroken zou worden.
Het is heel goed mogelijk dat die invloed veel te gevaarlijk werd gevonden.
En dan schijnen er plannen geweest te zijn voor een nieuwe aanval op Amerikanen.
Toekijken lijkt geen optie. 
Hoe je Het ook draait of keert Trump doet wat hij zegt en dat is gelukkig heel anders dan een cartoonwedstrijd organiseren.
In Israël zijn ze  alvast schuttersputjes gaan graven.
Afshin Ellian heeft op de website van Elsevier een artikel geschreven over Soleimani.
‘De man in de schaduw’, zo luidde de bijnaam van Soleimani. Een geheimzinnige generaal, van wie tot niet lang geleden weinig foto’s openbaar waren. Een aantal jaren geleden werd geopperd dat Soleimani op de dodenlijst van de CIA staat.

Hij schrijft o.a: " Generaal Soleimani en kalief Abu Bakr Al-Baghdadi zijn twee kanten van dezelfde medaille: de paradijsbestormers en vijanden van het vrije Westen."
Kortom, Sjitische en Soenittsche terroristen zijn een pot nat.
Trump trekt nu een rode streep. Iran valt Amerikanen aan en dat zal Trump niet tolereren. Dit in tegenstelling tot Obama die Iran alleen maar sterker heeft gemaakt met de z.g. Iran deal waardoor Iran met het olie geld zijn terroristische structuur buiten haar grenzen kon verstevigen.

Ik kijk naar beelden uit Irak en zie feestende mensen die blij zijn met de dood van de terroristen leider.
De burgers in Iran die geen oorlog willen juichen  dit soort hands- on mentaliteit van gewoon een generaal afknallen, toe.
het is tenslotte de taal die ze daar al vele eeuwen lang verstaan.

Niet benieuwd naar het Iraanse antwoord....
 De opvolger van de hoogste Iranese generaal in Irak is reeds benoemd: www.timesofisrael.com/liveblog-januar... 
Zal dus bij aanslagen en vergeldingen over en weer blijven zoals dat al 17 jaar aan de gang is.
De VS tolereert NIET dat Israël bedreigd wordt.

Prioriteit van het kabinet moet nu de veiligheid van Nederlanders in de regio zijn. 
Prioriteit van de EU is om te de-escaleren. Willen jullie meer of minder vluchtelingen?
De berichtgeving van de NOS is weer hilarisch. Inmiddels staat er een soort ode aan de generaal op hun website.

Het nieuwe jaar begint al goed.


De film The Day After uit 1983, die WO3 inluidt, begint met een escalatie in Iran, nu qua scenario actueel.


Geen opmerkingen: