10/01/2019

Liveblog Boeren Agractie:

01 oktober 2019


Duizenden boeren demonstreerden vanmiddag op het Malieveld in Den Haag. Het is het grootste boerenprotest in jaren. Volg de actie van de boeren in Den Haag en elders in het land via dit liveblog.

16.45 uur

De trein is vol met voornamelijk boeren die terugkeren van het Malieveld. Enthousiasme overheerst: Annemarie Noordman - varkenshoudster uit Lemelerveld (OV): „Ik ben heel tevreden over de dag. Ik ben blij dat het rustig is verlopen. Het is een enorm fijn gevoel om zoveel collega's om je heen te hebben. 
Het gevoel van saamhorigheid overheerste. We hadden verwacht te moeten sussen, maar dat is helemaal niet nodig geweest. Dat sussen was eigenlijk in eerste instantie de reden dat ik mee ging.
We hebben heel veel voedsel uitgedeeld. Op de heenreis zijn wij de hele trein door geweest om dierlijke producten uit te delen als kaas en eieren.
90 gekookte eieren waren zo weg.” Ilona Mulder - haar stagiaire - was er ook bij. „We hebben de hele dag complimenten gehad.” Andere boeren keren eerder terug dan gepland: „Het bier op het Malieveld was op.”
Geen opmerkingen: