2/23/2018

Victor Orbán eist half miljard euro terug van EU voor grensbewaking

Met Órban begint de victorie !
Met Órban begint de victorie !
Met Órban begint de victorie !
Met Órban begint de victorie !
 Met Órban begint de Victorie !

De Hongaarse premier Viktor Orbán wil geld zien van de Europese Unie. Tijdens de migratiecrisis gaf de Hongaarse regering ruim 1 miljard euro uit aan grensbescherming. 
Orbán wil dat de EU ten minste de helft daarvan terugbetaalt.

De migratiestroom die via de Balkan-route naar de rest van de EU liep, droogde immers mede op dankzij het sluiten van de Hongaarse grenzen, betoogt de Hongaarse premier.
‘We hebben meer dan 1 miljard euro aan grensbewaking uitgegeven. We beschermen daarmee niet alleen onszelf, maar ook Europa.
 -
,,We moeten ten minste de helft van dit bedrag terugkrijgen,’ zei Orbán vrijdag in een videoboodschap op Facebook, aan de vooravond van een top met Europese regeringsleiders in Brussel".
-
-

Hongarije wil ‘rode kaart’ voor Brusselse bemoeienis Orbán pleit tevens voor het instellen van een ‘rode kaart’-procedure voor Brussel, om de soevereiniteit van lidstaten te bewaken. Daarmee zouden nationale parlementen debatten in Brussel moeten kunnen stoppen, als ze van mening zijn dat het nationale belang ermee geschonden wordt.
-

Visegrad-landen spraken zich uit tegen EU
Eerder kwamen Polen en Hongarije en de andere zogeheten Visegrad-landen Tsjechië en Slowakije met een gezamenlijke verklaring waarin ze Brussel opriepen zich vooral niet al te veel met hun interne aangelegenheden te bemoeien.


Geen opmerkingen: