2/01/2018

Onderzoek WODC: Asielzoekers meer dan twee keer zoveel crimineel

Asielzoekers zijn dus ongeveer 2,5 keer zo crimineel alsdan gewone burgers. Dat komt vooral (goh) omdat de meeste asielzoekers jonge mannen met weinig geld zijn en jonge mannen met weinig geld zijn nu eenmaal vaker crimineel dan rijke oude vrouwtjes.  

 Maar de rest van de cijfers in dit lezenswaardige WODC-onderzoek (hee het WODC) is inderdaad wat minder alarmerend. 

De cijferspeurders vonden dat de kans dat u slachtoffer werd van een 'overig' misdrijf iets groter is als u in de buurt van een AZC woonde in 2015. 
-
Maar met iets bedoelen ze 2 procent hoger (en niet 0,03 procent zoals de Volkskrant wensdenkt), terwijl de kans dat er ingebroken werd juist 8,1 procent lager was. Allemaal niet significant volgens de onderzoekers. Wel even opletten: het onderzoek gaat over het hele jaar 2015, terwijl de grote problemen pas eind 2015 begonnen.
 
Wij zijn dus benieuwd naar dezelfde analyse over 2016.

Vraag de mensen in dat dorp eens hoe ze over de cijfers denken. Eritreeërs die door de tuinen van mensen struinen en dreigen als ze daar op worden aangesproken, (seksuele) intimidatie van jonge meiden, diefstallen etc.. Voor ons destijds een reden om voor een grote, zwarte hond te kiezen. Benieuwd hoe het daar nu is, er wonen aardig wat zware jongens in het dorp die in het verleden vaak en met succes het recht in eigen hand namen bij onrust in hun gemeenschap.

In Schalkhaar, ook een AZC, heeft de politie in 2016 , meer als 8000 meldingen van de azieligezoekers " geheim "weten te houden.-
Bron: Lees verder:

Geen opmerkingen: