2/27/2018

USA orgaanhandelbedrijf heeft vestiging in Amsterdam.....

Handel in organen staat in de top 10 van de meest lucratieve vormen van georganiseerde misdaad. 1,2 miljard dollar is de geschatte winst die ermee gemoeid is.  
Het koningshuis zit voortaan niet alleen meer in olie en gas, maar nu ook in de organen. In ieder geval is nu bij wet vastgelegd dat de organen van de staat zijn mits u nee zegt 

Amerikaans orgaanhandelbedrijf heeft vestigingen in Amerika en (als enige in Europa) Amsterdam.
Een bedrijf in de VS dat in dode lichamen handelt, kwam op 8 november 2017 in onderzoek bij de FBI. 
Het is in de VS (officieel) verboden om in individuele organen te handelen, maar MedCure heeft zich gespecialiseerd in het handelen in complete lichamen van overledenen ten bate medische training. 
De FBI onderzoekt nu of er juist ook sprake is van het oogsten van organen voor transplantatie. 
Volgens het officiële bericht gaat het bij die handel in lijken vaak om mensen die te arm zijn om een begrafenis of crematie te betalen, maar vermoedelijk is er meer aan de hand. En als de FBI iets onderzoekt, dan is dit misschien vooral omdat er te veel publieke onrust aan het ontstaan is en er dus wel iets moet gebeuren of simpelweg omdat er publieke aandacht moet komen ter voorbereiding op nieuwe wetgeving. 

MedCure staat bekend als ‘bodybroker’ en dat zal toch wel een zakcentje opleveren. 

MedCure, werd in 2005 opgericht en heeft kantoren in Nevada, Florida, Rhode Island en Missouri, maar ook in Amsterdam! Op sommige vestigingen, geeft MedCure trainingen voor doctoren en ‘health professionals’ in operatietechnieken. 
MedCure levert dan de lichaamsdelen en technici ter ondersteuning van deze medische conferenties. Die lichaamsdelen zijn dus afkomstig uit hun voorraadkast.

Nu zouden we kunnen zeggen dat MedCure misschien gewoon een brievenbus BV in Amsterdam heeft, maar het is toch wel interessant te noemen dat het bestaan van de Nederlandse vestiging genoemd wordt; zeker in het licht van de nieuwe D66- orgaandonatiewet.

Reuters zou een onderzoek gedaan hebben naar het gemak waarmee lichaamsdelen in de VS gekocht kunnen worden. 
Reuters schreef dat mensen die hun lichaam aan de wetenschap doneren onbewust bijdragen aan de orgaanhandel. Reuters stelde dat dit komt door gebrek aan regulering. Het persbureau onderzocht met welk gemak je in de VS aan lichaamsdelen kon komen en kocht twee hoofden en een wervel van een handelaar in Tennessee met slechts een paar e-mails.
 
Het lijkt erop dat Nederland de internationale kar moest trekken richting meer regulering op het gebied van orgaandonatie. Natuurlijk wordt nog nergens gesproken over de regulering van de orgaanhandel, maar dat overheden hun plannen altijd stap voor stap invoeren, zodat het even in kan dalen, weten we inmiddels. De media moeten het volk daar alvast op voorbereiden.

Illegale orgaanhandel behoort tot de meest winstgevende vormen van criminaliteit. 
Wereldwijd wordt de omzet geschat op € 1,2 miljard.‘ Dat melde Dr. Frederike Ambagtsheer, die op 6 juni 2017 promoveerde op het onderwerp aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zie haar proefschrift Organ Trade of luister naar de uitzending van Argos hierover.

Al in de Joegoslavië-oorlog bleek er een lucratieve zwarthandel te bestaan in organen van Serviërs. Ook Frederike geeft in haar onderzoek openlijk toe dat er in Kosovo sprake was van orgaanhandel.
 Saillant detail is dat Nederland een grote vinger in de pap had in de Joegoslavië oorlog en dat Mabel Wisse Smit van Oranje waarschijnlijk de illegale wapenhandel aan de Mudjahedin verzorgde. 
Het Nederlandse journaal verknipte het originele gesprek tussen de Servische generaal Mladic en Nederlander Karremans tot deze versie waarin het leek alsof Karremans bedreigd werd en zo kon de door de westerse huurlingen uitgevoerde massamoord eenvoudig in de schoenen van de Serviërs geschoven worden. Pia Dijkstra was toen de nieuwslezeres van het NOS journaal die de propagandaleugens rondom die oorlog aan het Nederlandse volk mocht verkopen. 
Die oorlog was dus goed voor de internationale orgaanhandel en de hoofdrolspeelster toen, mocht nu de nieuwe orgaanwet door de eerste en tweede kamer loodsen.

 
Nu hoor ik u zeggen: “Ja, maar dat zijn de kosten inclusief operatie, dus dat zegt niets over de prijs per orgaan. Een operatie is nu eenmaal duur.” Daar heeft u gelijk in en dus is het nuttig om op zoek te gaan naar de orgaanprijzen. Die vind je niet of nauwelijks online. Best logisch, want het volk moet niet te wijs worden. 

De website Gizmodo.com kwam in 2012 echter met een prijslijst van organen op de zwarte markt. Ook hiervoor geldt dat het niet te controleren valt, dus we moeten het doen met schattingen. Kijkt u zelf maar even wat daar vermeld werd:

BRON: In mijn vorige artikel stelde ik dat die orgaanwet de Nederlandse staat biljoenen oplevert en dat lijkt misschien overdreven,
maar kijkt u maar eens wat de Dailymail in oktober 2017 schreef:

Geen opmerkingen: