2/01/2018

De BOM barst!! Geheime stukken over de finale gaswinning in Groningen

Door het oprichten van een werkmaatschappij en het geheim houden van het contract werd de rol van de BV. overheid verborgen gehouden!
-
De top van het vorige Rutte--kabinet heeft meedogenloos besloten om de gaswinning in Groningen te verhogen in plaats van te verminderen.
-

En alle schijnheilige ministers die de afgelopen jaren verantwoordelijk waren voor dit dossier waren op de hoogte van geheime deals en hebben enkel praatjes voor de bühne verkocht.

Boze Groningers hoeven dus niet alleen bij de NAM en de Shell aan te kloppen met hun grieven, maar ook bij  de politieke - Staat -  degene die in ultimo die grieven recht zou moeten zetten. 
-
Brisant detail, voor de vraag wie er voor de schade zou moeten opdraaien: in het contract staat dat het met de gaswinning ain't over is tot de fat lady zingt: die gasbel moet dus helemaal leeg!!! want het Haagse Rupsje Nooitgenoeg altijd meer geld nodig voor omvolkingsprojecten, de EUSSR, Mieles enz..

Thierry Baudet riep tijdens het gasdebat over Groningen de regering Rutte-III op om de geheime deal tussen de NAM en de Staat uit 1963 openbaar te maken. 

Minister Wiebes (VVD) moet deze deal openbreken om de NAM te dwingen om op snelle en correcte wijze de Groningse aardbevingsslachtoffers voor de aangerichte schade te compenseren (woensdag 17 januari 2018).

  
 
Minister Eric Wiebes, de ex- Shell man en ooit een van de de OC&C Stratecy  Consultans. Hij is dus de aangewezen persoon om Shell+de NAM  een hand boven het hoofd te houden.

Baudet pakt Minister van Economische Zaken Eric Wiebes (VVD) aan op zijn gebrek aan daadkracht en de neus word steeds langer. 
,,Wiebes moet nu zo snel mogelijk de Groningers schadeloos stellen en anders moet hij wieberen,, (dinsdag 16 januari 2018).


De boel lag stil omdat de formatie zo lang duurde, aldus een liegende  Rutte. 
Rutte de leugenaar, en  de regering wisten dat ze meededen en bilderberg- Shell, drukte snel hun snor, toen alles begon uit te komen door de bevingen. Het einde van het liedje is dat de burgers mogen betalen. 

Zo ging Rutte2 met de Groningers om:
Schandalig, spelen met de levens van de burgers en dan ook nog eens mooi weer spelen..... Dit moet consequenties hebben voor de eerstverantwoordelijke destijds en laat die zelfde man dat nog steeds zijn.
Aftreden Rutte!!


Ter illustratie: www.nam.nl/feiten-en-cijfers/gaswinni...
Dit is hoe serieus de boven ons gestelden het nemen!
met miljarden Euros winst. 

,De Gaskraan dicht draaien is dus gelul voor de poes!!,
1963 het jaar dat ingenieur Meiborg publiceerde dat de grond in Groningen ruim een meter zou dalen.Intussen heeft strijdbare boer Sijbrand Nijhof en zijn advocaat Marco Kalmijn de AIVD achter zich aan, volgens collega-boer en trekkerprotestman Ate Kuiper, omdat het ze wel lukte wat generaties wobbers, strijdbare Kamerleden en gravende Groningers niet lukte: het openbaar maken van deze uiterste geheime deal. en Je wordt door de staat bedreigd om de staat niet te bedreigen”,
 
Van 19 mei 1959 tot 15 mei 1963 hadden wij het kabinet de Quay dat bestond uit KVP, VVD , ARP en CHU. De KVP, ARP en CHU zijn het CDA geworden. Dat kabinet zou nu dus CDA en VVD.
De minister van EZ in dat kabinet was Dr J W de Pous die van CHU huize was.

 
Het is maar dat WE weten uit welke hoek de wind in die tijd waaide!!


Lees ook op wiki.
Hierin werd, onder andere, bepaald dat de exploitatie van het aardgas in Groningen geregeld zou worden door een maatschap. In deze maatschap had de Staat, via de Staatsmijnen (de voorloper van de DSM en nu EBN) een belang van 50%, Esso (25%) en Shell (25%). In diezelfde nota werd ook de basis gelegd voor de oprichting van de Nederlandse Gasunie. Op 30 mei 1963 werd de concessie aan de NAM verleend. nl.wikipedia.org/wiki/Aardgasveld_van...

Derwin Schorren, de voorzitter Groninger Bodembeweging, meldt dat het niet blijft bij de openbaarmaking van het contract, maar dat er ‘nog veel meer’ komt. “Je zult zien dat de komende dagen de wereld op zijn kop gaat staan in Nederland.”

kun je nagaan hoe ook de deal er met de onderste steen van MH17 uitziet!!  Het fatsoenlijkste wat ze kunnen doen is stoppen met liegen en de rekening betalen, zijnde, ervoor zorgen dat die mensen hun huizen gerepareerd worden of worden vervangen, zonder dat hun dat 1 eurocent kost.

Hoe groot is de rol van het bilderberg-Koninklijk huis in deze affaire? Wilhelmina bezat 25% aandelen van de Shell en over de huidige portefeuille worden geen mededelingen gedaan.
Geen opmerkingen: