12/09/2021

Tweede Kamer wil onderzoek: oversterfte is opgelopen naar 10.200

 De oversterfte is opgelopen naar 10.200 personen: Tweede Kamer wil onderzoek

De oversterfte is dit jaar hetzelfde als in 2020. Verschillende onderzoeken hebben de oorzaken al in kaart gebracht. Nu wil de Tweede Kamer ook weten wat er aan de hand is.

Het hele jaar door vielen er meer doden dan verwacht. De afgelopen twee weken was er zelfs een oversterfte van 28,5 procent. Zo'n grote afwijking is sinds de "eerste coronagolf" niet meer voorgekomen.
Terwijl het aantal doden de laatste weken enorm stijgt, lijkt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) alweer voor te sorteren om de gehele oversterfte toe te schrijven aan het coronavirus.
De trend bij de autoriteiten lijkt dan ook om complexe effecten, die vragen om grondig onderzoek, af te schuiven op de “onzichtbare vijand”.

Autoriteiten in moeilijkheden

Wanneer het CBS zal besluiten om de oversterfte in 2021 te gaan toeschrijven aan het coronavirus, dan brengt zij het Rijk in grote moeilijkheden. Het zou immers betekenen dat hiermee de effectiviteit van de 24,4 miljoen uitgedeelde injecties wordt ondermijnd. 

Ondanks de 31 studies die het tegendeel bewijzen, blijft het Rijk tot op heden volharden in het succes van de vaccinatiecampagne. 

Lees hier verder: Oversterfte in 2020 werd al statistisch aangepast

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: