2/26/2021

KOOP lokaal - Grote ketens slurpen kleine bedrijven op !!

Hebben we straks alleen nog keuze
uit blauw (AH)
of  geel (Jumbo)?


Door de illegale Lockdown gaat de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt en weer  verdwijnt er een  familiebedrijf!
 

In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)

In vergelijking met de buurlanden kent Nederland nog steeds een divers aanbod aan supermarktformules. In België, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk maakt  inmiddels een handvol ketens de ,,Mosanto-China'' producten- dienst uit.

De eetplank van de supermarkt = all made in China!! 


Breake the system down!

 Kopen bij de boer - Kopen bij de boer

 Kopen bij de boer was nog nooit zo eenvoudig en stukken goedkoper en gezonder  en schoner:

Met het rechtstreeks kopen bij de boer steun je ook de duurzame landbouw. Duurzame en biologische landbouw is een stuk minder stikstof en energieintensief: er wordt bij het boeren dan rekening gehouden met de natuur en verbruik van hulpstoffen. Zo kunnen boerderij-akkers omringd worden door groenstroken, vol verschillende bloemen of kruiden, waarin boerendieren kunnen leven. Dat heeft een positieve invloed op de bodem, waardoor er minder kunstmatige dingen nodig zijn.
Op die manier wordt de natuur gezonder en worden dieren ook beschermd, en bovendien worden ook onze lucht en water in Nederland schoner.
Veel boederijen hebben goedkope, voordelige aanbiedingen in hun boerenwinkel, of bieden deze aan bij een boerenwebwinkel, boerenmarkt, of gezondheidswinkel. 

Kopen bij de boer is een trend aan het worden.

 Of je nu op zoek bent naar de beste (biologische) ingrediënten voor je gerecht, eerlijke handel wilt stimuleren, of onnodig transport wilt voorkomen, op LekkersDichtbij vind je boerderijwinkels en lokale verkooppunten bij jou in de buurt.

 https://rechtstreeksproducten.nl/

 -

 https://kopenbijdeboer.com/voedsel/zuid-holland

https://www.hetkanwel.nl/rauwe-melk-kopen-bij-de-boer-adressen-nederland/

https://www.lekkersdichtbij.nl/vlees/

-

 https://www.burgerfront.nl

En omdat YouTube alle video's op zwart zet : 

https://odysee.com/@Burgerfront:e/burgerfront-van-spoedwet-naar:7 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: