2/20/2021

1944 : Nazi -razia op 50.000 Rotterdamse mannen

De eerste dagen van mei vertelt het verhaal van de vijf dagen in mei 1940
waarin de slag om Nederland geleverd is. 


 De daaropvolgende Razzia 1944 is een historische documentaire over een onderbelicht hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog. Zo'n 50.000 jonge Rotterdamse en Schiedamse mannen werden in november 1944 bijeengedreven in De Kuip. 

De Duitse bezetter grendelde alle in- en uitgaande wegen af. 


Ze werden te werk gesteld: sommigen in het bezette Nederland  de meesten in Nazi Duitsland. 

In de documentaire van Tonko Dop vertellen de laatste ooggetuigen over de ontberingen; de lege stad waar ineens 50.000 mannen uit het straatbeeld waren verdwenen. Ook vertellen zij over de geallieerde bombardementen op de Duitse fabrieken waar zij te werk zijn gesteld. 

 DE NAZIROOTS VAN DE BRUSSELSE MERKEL EU  


Het fundament van de Europese Unie is rechtstreeks afkomstig van de tekentafels van nazi-Duitsland. 

  • In 1938 onderhandelde Walter Hallstein, een Duitse advocaat en de eerste voorzitter van de EU-Commissie, namens nazi-Duitsland met het fascistische Italië over de toekomstige juridische structuur van een veroverd Europa.
  • Tijdens een speech op 23 januari 1939 in de Duitse stad Rostock onthulde Hallstein zijn plannen voor een Europa onder Duits bewind. De belangrijkste wet in de bezette landen zou de wet ter bescherming van het Duitse bloed en de Duitse eer worden.
  • Na de Tweede Wereldoorlog ontkende Hallstein banden met het naziregime te hebben toen hij werd ondervraagd door de Geallieerde Controleraad. Deze leugen plaveide de weg voor zijn carrière na de oorlog. Hij streefde dezelfde doelen na, maar dit keer met ‘andere methodes’. 
  • Tussen 1958 en 1967 – bijna een decennium – was Hallstein voorzitter van de eerste Commissie van de Europese Economische Gemeenschap, die aan de basis stond van de huidige EU. 
  • Hij was de ongekozen leider van Europa. Dankzij de hulp van duizenden technocraten werden de plannen voor Europa uit de nazitijd stuk voor stuk gerealiseerd.
  • In zijn boek Die europäische Gemeinscaft (1972) roemt Hallstein het ondemocratische karakter van de Brusselse EU. “De [EU] Commissie wordt een monopolie toevertrouwd op het nemen van initiatieven op alle gebieden die de Europese Gemeenschap beïnvloeden,” schrijft hij.

De leider van de Brexit-campagne, ex-burgemeester Boris Johnson, was ooit Brussels EU-correspondent  en volgens hem droomden Hitler en de EU allebei van een Europese superstaat.

De onthullingen laten zien dat de realiteit schokkender is dan de meeste mensen voor mogelijk hielden. Ze laten ook zien dat politici die de EU verdedigen ofwel onwetend zijn of doelbewust de waarheid verborgen houden.

 

 

Geen opmerkingen: