3/31/2021

Femke Halsema verzweeg cocaïnegebruik bij visumaanvraag VS:

De  huidige Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) heeft haar cocaïnegebruik verzwegen bij een visumaanvraag voor een bezoek aan de Verenigde Staten. Dat bevestigt haar woordvoerder tegenover HP/De Tijd.

Halsema gaf eerder in een interview met studentenzender Campus TV toe dat zij tijdens haar studententijd cocaïne heeft gebruikt. “Dat was lekker en gevaarlijk. Dat is zo lekker dat je denkt: dat moet ik nooit meer doen,” aldus Halsema.

HP/De Tijd dook in de kwestie nadat in Groot-Brittannië vragen rezen over geschiktheid van kandidaat-premier Michael Gove. Gove zou mogelijk niet naar de VS mogen afreizen, omdat hij heeft toegegeven vroeger cocaïne te hebben gebruikt. HP/De Tijd vroeg zich af waarom Halsema onlangs wél toestemming kreeg om dat land te bezoeken. De burgemeester bracht in april een werkbezoek aan New York.

Het tijdschrift stuitte naar eigen zeggen op een “leugentje om bestwil”. Halsema moest bij haar visumaanvraag de vraag beantwoorden of zij ooit ‘drugsgebruiker’ is geweest. Daarop antwoordde ze ‘nee’, zo bevestigt haar woordvoerder.

“De vraag gaat over een verleden van drugsgebruik of verslaving.
Dat vindt ze iets anders dan een éénmalig probeersel tijdens haar studententijd,” aldus de woordvoerder tegen het tijdschrift.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: