1/08/2019

EU-politici doen mee aan anti-Hungary regeringsprotesten

 ‘om de belangen van George Soros te dienen’



soros

 De linkse RODE beweging – opgericht door het socialistische Parlementslid Istvan Ujhelyi – houdt dinsdag een protest in het Schumanplein in Brussel.

De Hongaarse sprekers – EP-lid Istvan Ujhelyi (MSZP / S & D), Barnabas Mester (RED), EP-lid Benedek Javor (Parbeszed / Greens-EFA), Balazs Nemeth (Momentum), Janos Kendernay (LMP) en EP-lid Csaba Molnar (DK / S & D) – wordt vergezeld door het Nederlandse groene parlementslid Judith Sargentini, de rapporteur van het rapport over de rechtsstaat in Hongarije.

Volgens parlementslid Tamas Deutsch van Fidesz willen linkse liberale oppositiepartijen een gezamenlijke, pro-immigratielijst voor de verkiezingen vormen. 
Hij beschuldigde hen van het dienen van de belangen van George Soros en ondervroeg Sargentini’s objectiviteit en motivatie.


George Soros‘ schenking van 18 miljard dollar aan zijn politiek activistische liefdadigheidsorganisatie, Open Society Foundations, heeft een Europese natie ontsteld. 
De Hongaarse politicus István Hollik, die lid is van de Christen-Democratische Volkspartij, noemde de transactie van Soros “gevaarlijk” en beschouwt het als een teken dat de invloedrijke investeerder van plan is om de algemene verkiezingen van Hongarije in 2018 te beïnvloeden. 

Volgens Europees parlementslid Hollik wil Soros zo de Hongaarse premier Viktor Orban van de macht verdrijven.
De Hongaars-Amerikaanse filantroop George Soros, die volgens Amerikaans zakenblad Forbes een vermogen heeft van 23 miljard dollar (wat van hem de 20ste rijkste mens ter wereld maakt), schonk volgens vertegenwoordigers van Open Society Foundations  liefst 18 miljard dollar (15,3 miljard euro) aan hen. 
-
Soros’ afzwakking van zijn persoonlijke rijkdom, die zijn fortuin vergaarde dankzij een reeks transacties op de financiële markten, betekent voor de stichting dat ze uitgroeien tot de tweede grootste in de Verenigde Staten en wereldwijd tot een van de grootste spelers.

Soros gevreesd in Hongarije: gesloten grenspolitiek en premier Orbán zijn in gevaar:
Europees parlementslid István Hollik uit Hongarije vreest dat Soros zijn Open Society Foundations (OSF) zou gebruiken om premier Viktor Orbán en zijn Fidesz-partij van de troon te stoten. 

Verder is Hollik, lid van de Christelijke Democratische Volkspartij (KDNP) die een coalitie vormt met de conservatieve Fidesz, ervan overtuigd dat Soros het grenshek wil neerhalen en zijn ‘Soros Plan’ om Europa jaarlijks te overspoelen met een miljoen migranten wil implementeren. Dat bericht de Hungarian Times.
-
Volgens de Hongaarse politicus Hollik, is de juridis
che strijd  van vluchtelingen- en mensenrechtengroep Hungarian Helsinki Committee (HHC) een eerste stap in de richting van Soros’ campagne gezien deze organisatie hierin gesteund wordt door OSF. De pro-vluchtelingenorganisatie HHC is namelijk verwikkeld in een strijd tegen een nationale consultatie van de Hongaarse overheid, die poogt het ‘Soros Plan’ te bestrijden.
-
Hollik wees er verder op dat de Soros’ stichting zich, dankzij deze geldinjectie, nog meer dan voorheen opnieuw kan ontplooien als een “royale en intensieve geldbron voor de aan Soros gelieerde organisaties en politici, die regelmatig optreden in de Hongaarse publieke sfeer en tevens druk uitoefenen op het Hongaarse kabinet,” brengt Hollek aan de kaart.
-
Hij beschuldigde ook figuren binnen de Europese Unie voor hun rapportering over Hongarije in dienst van de Soros-groep: “Er zijn politici in Brussel die in hun [OSF’s] zakken zitten, ze uiten bedreigingen namens hen [de Soros-organisatie] tegen ons land”.

Soros-organisaties beïnvloeden politiek van soevereine naties

Hongarije staat onder druk van de EU, omdat het land weigert vluchtelingen op te nemen. Ook voelt de Hongaarse overheid de hete adem van de EU vanwege het niet accepteren van wetgeving rond hoger onderwijs, en van een wet die transparantie eist van gefinancierde buitenlandse organisaties.
 Vooral die laatste wet beïnvloedt Soros’ belangen, gezien dit van betrekking is op zijn organisatie OSF.

Hollik voegde eraan toe, dat deze organisaties al sinds het begin van de migrantencrisis actief zijn en ook nadat Orbán verdere massastromen in zijn land en in de rest van Europa heeft voorkomen door grensomheiningen te laten bouwen, meer grenswachters te trainen en migranten vast te houden terwijl hun asielaanvragen verwerkt werden.
“Als je kijkt naar wat de Soros-gefinancierde organisaties doen, dan is het niet overdreven om te stellen dat Soros-organisaties en het Soros-plan op zich gevaarlijk zijn”voegt de Hongaarse Christen-Democraat eraan toe.
-
Soros heeft een verleden wat betreft inmenging in het democratische proces van soevereine naties, zo wordt hij beschuldigd van inmenging in de interne politiek van Macedonië en Albanië en daarnaast zou hij miljarden euro’s geïnvesteerd hebben om het populisme in Europa aan banden te leggen.
In de Verenigde Staten probeerde Soros in 2016 (en opnieuw in 2017) lokale verkiezingen te beïnvloeden door meer dan 3 miljoen dollar in zeven campagnes te pompen, 2 miljoen dollar te spenderen in een poging om Sheriff Joe Arpaio uit zijn functie te ontheven en 11,9 miljoen dollar te doneren aan Hillary Clinton’s presidentscampagne in 2016.

Robert Spencer on Twitter

Hungary PM about Soros and Muslim migrant invasion: “Never underestimate the power of the dark side” https://t.co/MX2pt56DBq

Soros: niet geliefd in Hongarije.

Eerder dit jaar had de Hongaarse regering een omstreden campagne gevoerd die gericht was tegen de Hongaars-Amerikaanse belegger George Soros.
Soros werd afgebeeld op tal van grote billboards die door het hele land waren neergezet. 
Daarop was een grote foto van een lachende Soros te zien met daarnaast de tekst: ‘Laat Soros niet het laatst lachen.’ 
Sommige van deze billboards waren beklad met antisemitische graffiti, waarop er wereldwijd kritiek kwam op de campagne. 
Daarop besliste de Hongaarse regering om de campagne stop te zetten.


De fake filantroop Soros is een gevaarlijk gek : http://www.neonnettle.com/news/2628-george-soros-i-am-a-god-who-controls-america-and-the-new-world-order-
http://blogs.timesofisrael.com/george-soros-is-the-worlds-most-dangerous-billionaire/
N.B.: Deze nep-filantroop wordt ook in politieke EU- kringen in Den Haag op handen gedragen!
Manipulatie van verkiezingen in de VS, EU, wereldwijd is een ‘booming business’; aan beide kanten worden kapitalen binnen geharkt.


For more on authoritarian meddling in the democratic world, see the recent Freedom House report
‘Breaking Down Democracy: Goals, Strategies, and Methods of Modern Authoritarians’.
https://freedomhouse.org/blog/paul-manafort-tip-iceberg

Geen opmerkingen: