1/25/2019

Zo woont de asielzoekers weigerende Amsterdamse stadsadel:

uiteraard bijna voor niks.

Een ontluisterend artikel over klassiek sociaaldemocratisch graaisocialisme in Amsterdam-Zuid. Hun achterban zien ze vaak enkel in zaaltjes.
"links lullen, rechts de eigen zakken vullen"

De linkse adel houdt niet van vluchtelingen :
,,Niet in mijn achtertuin"

Update: ook de moeder van vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) woont in een woning van Amsterdamsche Coöperatieve Woningvereeniging Samenwerking. Dat verklaart dan gelijk de lovende woorden over de Samenwerking die vicepremier Asscher spreekt in de eerste alinea’s hieronder…

Leve de vluchteling, maar  'Parbleu! Wij zijn veur asielzoekers maar niet in onze enclave!'

‘Als Henk en Ingrid van de PVV dit ooit in de gaten krijgen, laten ze er meteen een fragmentatiebom op vallen’ (Bert Vuijsje, ex-hoofdredacteur HP/DeTijd, medebewoner)

Drie (DRIE!) vluchtelingen wilde het bestuur van de Amsterdamsche Coöperatieve Woningvereeniging Samenwerking opnemen in hun sjieke woon-enclave in Oud-Zuid. De rapen waren gaar

“Geef je eigen huis maar”, was nog de meest beschaafde reactie. Asielzoekers in onze buurt? Ben je belazerd! Geen denken aan!
Wie en wat is de Samenwerking? En wie wonen er? Elma Verhey ging voor TPO op onderzoek uit.
Als we Lodewijk Asscher mogen geloven staan de woningen van de Samenwerking symbool voor de “betekenis en de kracht van de Amsterdamse sociaaldemocratie.” ( Jan Schuurman Hess, Voettocht naar het hart van het land – hoe sociaal en democratisch zijn wij nog?,  Amsterdam 2014, pag. 183)
Kijk toch eens naar die schitterende, fantastisch onderhouden huizen in Amsterdamse schoolstijl, jubelde hij te midden van de Harmoniehof, meer dan eens uitgeroepen tot mooiste buurt van Amsterdam. En dan ook nog met “betaalbare” huren! 


“Onze idealen zijn hier niet verkocht, zoals elders”, snotterde Asscher, doelend op menige voorheen sociaaldemocratische woningbouwvereniging waarvan de dik betaalde bestuursleden in peperdure sportwagens rondrijden
Lees het bericht hier verder

 

Geen opmerkingen: