In the Netherlands: ,,Skin colour prediction from DNA"

"Ook een heel uitgesproken huidskleur kon al worden vastgesteld, maar allerlei tussentinten bleken nog heel moeilijk te onderscheiden.
Dat is "sinds kort" anders, schrijft Grapperhaus aan de Tweede Kamer."

Op beelden in het bezit van RTL Nieuws, is te zien hoe vier terreurverdachten in een vakantiehuisje in Weert oefenen met wapens en bomvesten. De foto's zijn gemaakt tijdens een onderzoek naar het terroristisch netwerk.  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland
/artikel/4544821/een-kus-op-de-kalasjnikov-zo-oefenden-terrorismeverdachten...


Weekendje boeken? Wat heerlijk toch? al die culturen bij elkaar.
De Nederlander snijdt zijn rokende hamlapjes voor op de BBQ en in het huisje ernaast snijden ze de voorhuid eraf of de klit of ze kussen de Kalasjnikov:

Maar nu wordt van iedereen het DNA profiel, het geboorteland vastgelegd én een verwijzing naar de gegevens van de ouders.
Volgende stap is dna screenen op crimineel aanleg.
-
Profiel palet set.
Gelovig,.. Goedgelovig... Ongelovig.
Terrorist.. Crimineel.. Semi Crimineel... Potentieel Crimineel.
Links.. Rechts.. Hypocriet.
CBS levert statistieken met de gewenste uitkomst op bestelling van de NIEDERLANDE staat.

Sporenonderzoek: met de nieuwe maatregelen tegen terrorisme. 
Met DNA-profieltjes bij de RAL-kaart om te kijken met wat voor we van doen hebben. Zo kan de politie binnenkort etnisch profileren uit gevonden DNA van een verdachte en ook zijn of haar huidskleur afleiden.  -
Deze techniek is inmiddels zo betrouwbaar dat die voor de opsporing kan worden gebruikt, stelt minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid woensdag. Dan kunnen ze eindelijk het volledige signalement geven bij opsporingsberichten. Dat maakt recherche effectiever, goedkoper en sneller. 

-
De politie mag nu al uit DNA-sporen opmaken of een verdachte een man of vrouw is en welke kleur haar en ogen die vermoedelijk heeft.
Ook een heel lichte of donkere huidskleur kon al worden vastgesteld, maar huidskleuren daartussenin bleken nog heel moeilijk te onderscheiden. Dat is "sinds kort" niet meer het geval, schrijft Grapperhaus aan de Tweede Kamer. Daarom wil hij ook die mogelijkheid nu in de wet opnemen.
-

Met deze informatie kan de politie een duidelijker signalement opstellen. Zo hoopt de politie een voortvluchtige verdachte of een onherkenbaar slachtoffer gemakkelijker te kunnen identificeren.
-

Ook ter plekke DNA-onderzoek uitvoeren
Speciale forensisch rechercheurs mogen straks ook al ter plekke DNA-onderzoek verrichten. Met mobiele apparatuur kunnen ze bijvoorbeeld na een terroristische aanslag een gevonden DNA-spoor onmiddellijk 'inlezen'.
-
Het laboratorium kan dan mogelijk meteen een verdachte identificeren. Dat maakt het makkelijker voor de politie om de dader aan te houden voor hij of zij nog meer slachtoffers maakt.
Zodra de wet is gewijzigd, gaan twee politieteams met de nieuwe mogelijkheden proefdraaien.


Overzicht van komende en mogelijke wetgeving op het terrein van DNA-onderzoek

1935 was er in Duitsland ook iemand > Mengele die schedels ging meten om te kunnen bepalen of iemand nuttig was voor de maatschappij. Iedereen denkt dat hij in 1979 in Brazilië is overleden, maar is dat wel zo?