1/24/2019

Mark Rutte Rutte met Jair "Inheemse en zwarte mensen zijn minderwaardig."

Rutte. Buddy-buddy met Jair
 "liever 'n dode zoon dan 'n homozoon" Bolsonaro. 
"Sommige vrouwen zijn te lelijk om te verkrachten." 
"Het Amazonegebied is voor de vee-industrie." 
"Inheemse en zwarte mensen zijn minderwaardig." 
"Links tuig verdient marteling." 
"Macht aan militairen!"

Davos, Zwitserland.  Mark Rutte  lachend op de foto met bevriend staatshoofd Jair, de man die Brazilië great again gaat maken. Als Rutte zo hard lacht is oppassen geboden!!  De VVD is nergens vies van .
Die achtergrond lijkt het net een ontmoeting in een sauna. Komt Rutte ineens een echte man tegen.

Angst & Walging op linkse sociaalmedia kanalen. 
Deugend Nederland ONTPLOFT
 
Rutte is dus op verkiezingstour. Jaren lang linkse terreur over Nederland en nu een paar maandjes rechts doen. Trapt niemand in, hoop ik.
 
In de Braziliaanse hoofdstad Brasilia is de extreemrechtse Jaïr Bolsonaro gisteren beëdigd als nieuwe president. 

Hij reed met zijn vrouw staande in een open Rolls-Royce naar het regeringscentrum. Vanwege zijn radicale uitspraken wordt hij de ‘Trump van de tropen’ genoemd. Zeven omstreden uitspraken van deze kersverse leider.

Maar eerst even, wie is deze Bolsonaro? Hij (63) is lid van van de Sociaal-Liberale Partij (PSL) en wordt beschouwd als uiterst rechts, conservatief en populistisch. Bolsonaro liet zich eerder negatief uit over vrouwen, homoseksuelen, vluchtelingen en Afro-Brazilianen. Positief is hij bijvoorbeeld over de doodstraf en vrije wapenwetten. 
In september werd Bolsonaro tijdens een verkiezingscampagne-bijeenkomst neergestoken. Hij overleefde de aanslag en sindsdien steeg zijn populariteit alleen nog maar.

Problemen oplossen

Dat hij  zo populair is onder Brazilianen komt vooral door de enorme onvrede in het land. Veel mensen boos over de economie, over misdaad en corruptie. Bolsonaro belooft om alles anders te doen en veel Brazilianen willen dat maar al te graag geloven.
Hij wil bikkelhard gaan optreden tegen corruptie en criminelen. Veel kiezers zien in hem een sterke leider die de problemen in het land gaat oplossen.
80% staat achter de President!

Welnu we wachten af.....

Dubieuze uitspraken

Dat zijn uitspraken nog weleens over de schreef gaan, wordt hem blijkbaar vergeven. Hier zijn de zeven meest  stevige oneliners.

Geen opmerkingen: