9/25/2021

Ze gaan het in je sla stoppen – Je moet en zal mRNA binnenkrijgen

Vaccinaties kunnen voor veel mensen een controversieel onderwerp zijn, vooral als het gaat om injecties. Dus wat als je je volgende injectie zou kunnen vervangen door een salade? Onderzoekers van de University of California-Riverside werken aan een manier om eetbare planten te kweken die dezelfde medicatie bevatten als een mRNA-vaccin, 


Afbeelding

We are going to get to a point where the vaccines will be slipped into us without our knowledge or consent. Water supply. Food supply. Air. Who knows. No more consent required. Infinite profits for Pharma. Totalitarian control for Pols. Kickbacks from Pharma to pol class. Etc

 Het COVID-19 vaccin is een van de vele inentingen die gebruik maken van messenger RNA (mRNA) technologie om virussen te verslaan. Zij werken door cellen van het immuunsysteem te leren een bepaalde infectieziekte te herkennen en aan te vallen.

Jammer genoeg moeten mRNA-vaccins in een koelruimte worden bewaard tot zij worden gebruikt, anders verliezen zij hun stabiliteit. Het UC-Riverside team zegt dat als zij succesvol zijn, het publiek mRNA-vaccins op plantaardige basis zou kunnen eten – die ook bij kamertemperatuur zouden kunnen overleven.

Dankzij een subsidie van 500.000 dollar van de National Science Foundation proberen de onderzoekers nu drie doelen te bereiken. Ten eerste zal het team proberen met succes DNA met mRNA-vaccins in plantencellen af te leveren, waar ze zich kunnen vermenigvuldigen. Vervolgens willen de auteurs van de studie aantonen dat planten daadwerkelijk genoeg mRNA kunnen produceren om een traditionele injectie te vervangen. Tenslotte zal het team de juiste dosering moeten bepalen die mensen moeten eten om vaccinaties goed te vervangen.

“Idealiter zou één enkele plant genoeg mRNA produceren om één enkele persoon te vaccineren,” zegt Juan Pablo Giraldo, universitair hoofddocent aan het Departement Plant- en Plantkunde van de UCR, in een universiteitsmededeling.

“We zijn deze aanpak aan het testen met spinazie en sla en hebben langetermijndoelen voor mensen die het in hun eigen tuin willen kweken,” voegt Giraldo eraan toe. “Boeren kunnen er uiteindelijk ook hele velden mee bebouwen.”

 

 meldt onder andere StudyFinds.

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: