9/29/2021

Voorzitter Coöperatie Laatste Wil opgepakt voor hulp bij zelfdoding

 Een dodelijke gen-inenting van De GGD is kennelijk minder probleem.

Voorzitter Coöperatie Laatste Wil opgepakt voor hulp bij zelfdoding 

 'Middel X', waarmee mensen een einde aan hun leven kunnen maken  

Voorzitter Jos van Wijk van de Coöperatie Laatste Wil (CLW) is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij hulp bij zelfdoding. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ook van deelneming aan een criminele organisatie die het plegen of beramen van hulp bij zelfdoding als oogmerk heeft.

De politie heeft gisteren het huis van Van Wijk in Apeldoorn doorzocht en ook een woning in een andere plaats.

"Dit onderzoek is opgestart naar aanleiding van een aantal recente gevallen van zelfdoding", zegt het Openbaar Ministerie.
Het OM wil nu niet ingaan op het aantal, en ook niet op de vragen waar en wanneer deze overlijdens hebben plaatsgehad. Ook wordt gekeken naar de rol van de Coöperatie Laatste Wil

Binnen kaders wet

"Het stelt ons teleur dat het OM deze stap heeft genomen", zegt de advocaat van Van Wijk over de aanhouding. "Bovendien neemt Jos apert afstand van het idee dat sprake zou zijn van een criminele organisatie."

"De Coöperatie Laatste Wil handelt binnen de kaders van de wet, beijvert zich juist om de wettelijke mogelijkheden te verruimen en is daarover - ook naar het OM - transparant.
Het doet Jos veel pijn dat hiermee de 27.500 leden van de CLW worden gecriminaliseerd. We zien de uitkomst van dit onderzoek met vertrouwen tegemoet."

NOS Nieuws

Geen opmerkingen: