9/22/2021

De Jonge op vingers getikt: ‘Verspreid geen nepnieuws’

 De Jonge op vingers getikt na ‘idiote uitspraken’ over coronapas: ‘Verspreid geen nepnieuws’

h. de Jonge is niet in zijn eerste leugen gestikt.Hij zakt steeds verder door het ijs!

In alle buitenlanden waar iedereen is geweest, gaat dat eigenlijk gewoon heel erg prima, zei zorgminister Hugo de Jonge over de inzet van de coronapas. “Iedereen is deze zomer in Italië of in Frankrijk of in Spanje geweest, Duitsland geweest; overal wordt dat ding gevraagd, overal werkt-ie gewoon prima. Dat kan natuurlijk ook in Nederland,” zei De Jonge voor de camera.

Jurist Ghislen Nysten tikt de minister op de vingers. “Wat een idiote uitspraken. Ten eerste is niet iedereen in Duitsland, Italië, Frankrijk of Spanje geweest deze zomer,” zegt hij.

“En ten tweede: blijf bij de feiten en verspreid geen nepnieuws, De Jonge. Binnen Spanje geldt geen coronapas. Dat is daar door rechters van tafel geveegd!” benadrukt Nysten.

Van de hand gewezen

Via nieuwssite InSpanje.nl:

21 van 27 EU-lidstaten, waaronder Nederland en België, hebben een coronapas verplicht gesteld voor toegang tot de horeca, concerten en overige openbare gelegenheden.
In Spanje hebben verschillende regiobesturen geprobeerd dit te doen, maar alle aanvragen zijn tot dusver door de rechtbanken van de hand gewezen. Alleen het verzoek van Galicië werd goedgekeurd, maar de maatregel is nog niet van kracht gegaan en zal alleen van toepassing zijn op de gebieden met de hoogste besmettingscijfers.

 TWEET

Geen opmerkingen: