3/19/2019

De dodelijke aanval in een tram werd direct ingezet als ISIS-propaganda.

 De koelbloedige moord in Utrecht houdt de gemoederen nog flink bezig. Ook bij ISIS, maar daar zijn ze niet geschokt. 
De geestelijk gestoorde massamoordenaars zijn juist heel blij met de schietpartij in de tram en vertellen de 37-jarige dader Gökmen Tanis dat ze achter hem staan.

isis-utrecht
Deze poster gaat nu in het rondte binnen de pro IS chat kanalen op telegram.

 De zeer goed geïnformeerde Azazel van den Berg komt vandaag met een uiterst trieste screenshot uit Telegram-groepen voor ISIS-strijders. 
Terwijl Nederland  geschokt EN KWAAD IS is en de klap probeert te verwerken, vieren de bij zojuist bij Baghouz finaal in de pan gehakte kalifaatsoldaten feest. 

Want zij zien de aanval in de tram als een soort gerechtvaardige aanval op de ongelovigen. “Deze poster gaat nu in het rondte binnen de pro IS chat kanalen op Telegram,” aldus Azazel.
Op de poster staat een foto van de aanval van vandaag, waarop één lichaam is te zien dat naast de Utrechtse tram ligt. Over het slachtoffer heen ligt een witte deken. 
Met daarboven de ijzingwekkende tekst: “We zullen iets ergers doen dan dit, bi idni Allah.” Dat laatste betekent: als Allah het wil. 

Ook staat een scherpschutter afgebeeld voor een gephotoshopte achtergrond van Utrecht, maar deze man is niet de fanatieke jihadist Gökmen Tanis.

Hij gebruikte immers geen scherpschuttersgeweer, en was – voor zover de bewakingsbeelden dat laten zien – niet gemaskerd.
De poster lijkt daarnaast niet in Nederland gemaakt te zijn, gezien het grammaticaal onjuiste “Wij zijn achter je”, in plaats van ‘wij staan achter je.’ 

Mag ik verwijzen naar een stuk geschreven door Winston Churchill. Een wijs man met een vooruitziende blik.

In dit werk beschreef Churchill zijn visie op de gevaren van de invloed van de islam:
 “Individuele moslims kunnen geweldige kwaliteiten hebben, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van haar volgelingen. 
Er bestaat geen sterkere regressieve kracht in de wereld. Verre van stervende, is de islam een militant geloof dat mensen wil bekeren. 
Het is al verspreid over geheel Centraal-Afrika, bij elke stap onverschrokken strijders voortbrengend, en ware het niet dat het christendom wordt beschut door de sterke armen van de wetenschap, de wetenschap waartegen het (de islam) tevergeefs heeft geworsteld, dan zou de beschaving van het moderne Europa kunnen vallen, zoals de beschaving van het oude Rome is gevallen.”
Geen opmerkingen: