2/05/2019

Waarom draait alles om geld?

De hegemonie van het geldwezen is de doorn in het vlees.

Banken bepalen in té grote mate wat de economische factor is doordat zijzelf de waarde bepalen. De BISbank bepaald eigenmachtig de uiteindelijke prijs/waarde van het geld.


De economische groei welke telkens als uitgangspunt wordt genomen als de basis voor het welbevinden van bijna alles is een gotspe. Het is de constante geldhonger van die kant wat alles inclusief de leefomgeving voor alles wat leeft onder een voortdurende druk zet.
Dit heeft een directe relatie tot RENTE!


Die rente is wat banken oppermachtig maakt.
Vraag je zelf eens af, waarom betaald de staat aan banken met belastinggeld?
Geen wonder dat min. Ollongren probeert de jongens van ‘Ons Geld’, onderuit te halen want zij leggen precies de vinger op de zere plekken. Meervoud, plekken omdat zij dit ook al deden met de pillenmaffia en de 9-11 leugens.
Geld houdt mensen gevangen wordt vaak gezegd en voor de minderbedeelden klopt dat ook.
Wanneer een klein bedrijfje in de financiële problemen komt is de kans groot dat het bedrijfje failliet gaat wat anders is voor grote bedrijven want die krijgen vaak steun of andere voordelen.De pilaren van de macht door leugens en beïnvloeding van de publieke opinie beginnen echter al te wankelen. De politiek raakt langzaam maar zeker haar geheimen kwijt!
Het zal voor veel schrikken zijn van wat allemaal geopenbaard gaat worden, van groot naar klein en zo zal uiteindelijk ook alles in ons persoonlijke leven dat wij verborgen hielden, naar buiten komen.

Het volk reageert , getuige o.a. de ‘gele vestjes’-campagnes, is het zat. De leiders worden krampachtig en de wetgeving voor het beperken van de journalistieke vrijheid helpt hierbij ook niet meer. Media die zich instrumenteel opstellen voor de ‘macht’ zullen niet overleven. 


Dit interview van de oud-hoogleraren Kees van der Pijl en Karel van Wolferen toont een prachtig perspectief op dit fenomeen. 

De moeite waard om deze waardevolle registratie van Café Weltschmerz te bekijken. 
PS: (Heb je de mogelijkheid te helpen?  Help dan de mensen van ‘Café Weltschmerz’ met een donatie of adopteer een aflevering: t.n.v. Coöperatie Weltschmerz  

Geen opmerkingen: