8/21/2021

Russen negeren bedrijven waarvoor een vaccinpaspoort nodig was.

 Hoe vaxx-paspoorten te verslaan zonder het huis te verlaten.

De vaccinpaspoort van burgemeester Sobyanin 

En het was vrij eenvoudig.

 Inwoners van Moskou stopten gewoon met het bezoeken van bedrijven waarvoor een vaccinpaspoort nodig was.

Het mooie hiervan was dat de gevaccineerde mensen solidair waren met de niet-gevaccineerden.
In alle vestigingen waar het vaccinpaspoort vereist was, druppelden de zaken bijna tot nul.

Inwoners van Moskou lieten hun haar groeien, gingen niet naar bars en restaurants, gingen niet naar de bioscoop, verbleven niet in hotels of deden niets anders waarvoor een vaccinpaspoort nodig was.

Ondernemers uit de hele stad belden kwaad naar het kantoor van burgemeester Sobyanin om zijn oor af te kauwen over de vaccinpaspoorten. Ze gingen failliet, en ze werden er helemaal gek van.

Marina Zemskova, het hoofd van een regionale hotel- en restaurantvereniging in Rusland, zei dat het vaccinpaspoort slechter bleek te zijn voor het bedrijfsleven dan een volledige afsluiting. Als er tenminste nog een lockdown zou komen, merkt ze op, zouden bedrijven "kunnen rekenen op een soort van steunmaatregelen van de overheid".

Er is geen overheidssteun die onder een vaccinpaspoortsysteem valt. Wat de niet-erg-elite elites niet konden voorzien over de inwoners van Moskou, was dat ze gewoon helemaal niet zouden deelnemen aan de zwendel.

De ondernemers waren zo woedend op de burgemeester dat Sobyanin op 19 juli 2021 een plotselinge, verrassende aankondiging deed dat niemand een vaccinpaspoort meer hoeft te gebruiken. 

Hij verzon een hilarisch excuus om zijn eer te redden en beweerde dat de COVID-gevallen plotseling allemaal beter waren, als reden voor het opheffen van de QR-codepaspoorten.
 
Het was een enorm geval van burgerlijke ongehoorzaamheid en ze hoefden niet eens naar buiten om de boel in brand te steken in een groot protest. 

Het enige wat ze deden was zeggen: "Elk bedrijf dat een vaccinpaspoort van mij wil zien, krijgt niets van mijn geld."

 

 

Geen opmerkingen: