8/31/2021

23.000 artsen stoppen met de vaccinatiecampagne in Duitsland

 Duitsland, meer dan 23.000 artsen stopten met de vaccinatiecampagne

Wettelijke en particuliere artsen trekken zich blijkbaar steeds meer terug uit de coronavaccinatiecampagne. Dit is gebaseerd op cijfers van het Robert Koch Instituut, gerapporteerd door “Welt am Sonntag”. In de week van 2 t/m 8 augustus hebben slechts 29.300 praktijken patiënten gevaccineerd tegen het coronavirus en dus beduidend minder dan bij de campagne betrokken waren.

Sinds de start van de vaccinatie hebben meer dan 52.600 praktijken Covid-19-vaccinaties toegediend.
Ook de bestellingen van vaccins uit de praktijk dalen sinds juni, blijkt uit cijfers van de Landelijke Vereniging van Wettelijke Zorgverzekeringsartsen (KBV). Dienovereenkomstig werden op 27 juli ongeveer 1,3 miljoen onderzoeken gedaan. Dat is minder dan toen de vaccinatiecampagne in april begon, toen er nog 1,5 miljoen doses besteld werden.

De voorzitter van het bestuur van de Landelijke Vereniging van Wettelijke Zorgverzekeringsartsen, Andreas Gassen, wil daarentegen nog niet bevestigen dat “een groot aantal praktijken zich momenteel terugtrekt uit het vaccinatieproces”. Het klopt dat de vaccinatiecijfers dalen. “Maar we moeten niet vergeten dat gelukkig steeds meer mensen nu volledig zijn gevaccineerd”, zei hij.

Gassen ziet de vaccinfabrikant ook als een verplichting:
“Om ervoor te zorgen dat blikjes niet ongebruikt blijven en moeten worden weggegooid, is het belangrijk dat de fabrikanten ook zo snel mogelijk enkelvoudige doses aanbieden.”
De grote fabrikanten maken dergelijke aanpassingen. “We werken aan kleinere verpakkingen en zullen over ongeveer zes maanden een update kunnen geven”, zegt een woordvoerster van het Mainz-bedrijf Biontech van “Welt am Sonntag”.

Astrazeneca zei ook dat het nodig kan zijn om in de loop van de tijd “verschillende vaccinverpakkingen aan te bieden”.
Op hetzelfde moment dat de artsen zich terugtrekken, zijn de deelstaten al van plan hun vaccinatiecentra te beëindigen.
Elf van de 16 verantwoordelijke ministeries hebben “Welt am Sonntag” laten weten dat hun faciliteiten uiterlijk op 30 september volledig of in ieder geval grotendeels zullen worden gesloten. 

Beieren en Sleeswijk-Holstein willen centra op grote schaal in stand houden met verminderde capaciteit of in “stand-by-modus”.

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/mehr-als-23000-aerzte-aus-impfkampagne-ausgestiegen-a3577564.html

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: