12/25/2023

FRACTIE BOSMA

 FRACTIE WEF> BOSMA

Het was bij de - historisch eerste - schorsing van Baudet in 2022 nog een ongeschreven PVV 'wet' dat men als PVV-fractie niet meewerkte aan het op NSB-achtige wijze van schorsen van kamerleden.

Wilders was er zéér duidelijk over, het schorsen van kamerleden was een historische fout, en zijn voltallige PVV fractie wenste niet aan dit mes in de rug mee te werken, en onthieldt zich daarom geheel van stemming, geen fractielid uitgezonderd.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1582389692271849474

De tijden zijn echter veranderd. De PVV is - in aanloop naar de verkiezingen - in zekere mate salonfähig geworden, Geert verzuipt al zijn voormalig kroonjuwelen al in het linkse kartelwater en er is de kwestie van die veelbetekenende positie - die van kamervoorzitter - waar na de vooringenomen aars van Bergkamp, nu de 'onafhankelijke' poepert van Bosma zetelt.

Is Bosma daadwerkelijk de gedroomde kandidaat die het aanzicht van de kamer weer op gaat krikken, of is hij het zoveelste voorbeeld van het gezegde dat macht corrumpeert, en zal blijken dat de man net zo'n Trojaans paard is als ideale schoonzoon Omtzigt?

Als de voortekenen ons niet bedriegen, dan kan rechts Nederland wel eens van een koude kermis thuiskomen, zowel met de verkiezingswinst van de PVV, als met het voorzitterschap van Bosma, die in tegenstelling tot 2022 er een blijkbaar zichtbaar genoegen in had om de voltallige FVD-fractie te schorsen, op persoonlijke titel.


Bosma is - zonder twijfel - één van de beste sprekers in de tweede kamer, maar ligt daar tevens niet het gevaar?
Mensen die de gave van het woord hebben - of dit nu vocaal of op schrift is - zijn in staat de toehoorder dermate in 'slaap' te sussen en te 'betoveren,' dat men niet meer weet waar de spreker nu eigenlijk voor staat.

Wat er zichtbaar is bij Wilders na zijn verkiezingswinst - het afstand nemen van de eigen jarenlange standvastigheid - begint nu ook al zichtbaar te worden bij de fractie Bosma.

Was de persoonlijke stem van Bosma nodig om de fractie van FVD geschorst te krijgen? Nee geenszins, er was toch al een meerderheid behaald.
De persoonlijke stem van Bosma was van geen enkele toegevoegde waarde, enkel van een zichtbaar persoonlijke agenda.

Waarom was het nodig dat Bosma liet optekenen dat hij als kamerlid op persoonlijke titel achter deze schorsing stond?

Was het een dikke vinger naar Geert Wilders voor diens dictatoriale wijze van het leiden van de PVV. Een punt waar al vaker frictie over is geweest binnen de fractie?

Was het een persoonlijke afrekening naar Baudet of FVD, omdat Bosma nu niet langer de schijn van rechtse eensgezindheid hoeft te wekken, en hij zijn ware gezicht mag tonen?

Of was het misschien een handreiking naar het linkse kartel om elke indruk van partijdigheid de kop in te drukken, omdat het pluche van kamervoorzitter voor Bosma nu vele malen trotsmakender aanvoelt, dan dat van gewoon kamerlid?

Het staat als een paal boven water dat een kamervoorzitter onafhankelijk moet zijn, en altijd boven de partijen moet staan....... echter wel met behoudt van de eigen integriteit.

Wat ik je in deze kwestie kunt zien van Bosma, is deze  laffe man daarin zichtbaar gezakt.

https://youtu.be/4p5ym3XOaDs?si=LluVtxHA38WVfrvy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: