7/30/2024

Venezuela was een proeftuin voor de CIA :

 De crisis in Venezuela is een aanhoudende sociaal-economische en politieke crisis die in Venezuela begon tijdens het presidentschap van Hugo Chávez en is verergerd tijdens het presidentschap van Nicolás Maduro.

Het wordt gekenmerkt door hyperinflatie, escalerende hongersnood, ziekte, misdaad en sterftecijfers, resulterend in massale emigratie uit het land.



Economische veranderingen:

– Het bruto binnenlands product (bbp) van Venezuela is tussen 2014 en 2021 met ongeveer driekwart gekrompen.

- De jaarlijkse inflatie schoot omhoog naar iets meer dan 130.000 procent in 2018, en hoewel deze de afgelopen jaren is afgenomen, bleef ze in 2022 op 234 procent.

- Venezuela werd ooit beschouwd als het rijkste land van Latijns-Amerika, dankzij het feit dat het de grootste oliereserves ter wereld had. Maar ruim tien jaar van dalende olie-inkomsten en slecht bestuur hebben geleid tot de ineenstorting van de nationale economie, en de regering is er niet in geslaagd adequate sociale diensten te verlenen.

Politieke veranderingen:

- Sinds 1999 wordt Venezuela bestuurd door twee mannen van dezelfde partij. Hugo Chávez was president van 1999 tot aan zijn dood in 2013 en werd opgevolgd door zijn rechterhand, Nicolás Maduro.

- De socialistische PSUV-partij heeft de afgelopen twintig jaar de controle verworven over belangrijke instellingen, waaronder een groot deel van de rechterlijke macht, de kiesraad en het Hooggerechtshof. Als gevolg hiervan is de rol van de president veel machtiger geworden en is het systeem van checks and balances ernstig verzwakt.

- Golven van anti-regeringsprotesten in 2014 en 2017 verdwenen na politieoptreden.



Beginnen we hier een patroon te zien? 🤔

💥Venezuela: de opkomst en ondergang van een petrostaat | Raad voor Buitenlandse Betrekkingen cfr.org/backgrounder/v

💥Crisis van Venezuela in het kort - BBC News bbc.com/news/world-lat

💥Crisis in Venezuela - Wikipedia en.wikipedia.org/wiki/Crisis_in

💥Venezuela-crisis: feiten, veelgestelde vragen en hoe u kunt helpen | Wereldvisie worldvision.org/disaster-relie

💥Crisis in Venezuela: hoe de politieke situatie escaleerde - BBC News bbc.com/news/world-lat

💥Tijdlijn: hoe de crisis in Venezuela zich ontvouwde | FRONTLINE - PBS pbs.org/wgbh/frontline


Onderzoek Centraal.

Bedenk dat dit deel uitmaakte van de VZ-verkiezingen met de [cia/mossad] ontwikkeling van [heerschappij] namens en de installatie van Hugo [chavez] in de jaren 80 door hen namens de [kroon] en [cabal] meesters om Venezuela te verkrachten en te plunderen.

Voor de duidelijkheid: dit was ook precies hun plan voor de VS. Denk aan een 16-jarenplan.
Waar denk je echt dat al dat [blm] land altijd over ging? Het is allemaal onderzocht. [zij] weten wat er is. Denk [heerschappij].

Dit is gewoon weer een van de vele redenen waarom [ze] Trump, Anons en alle Amerikanen haten.

Geen opmerkingen: