2/27/2023

Historische achtergrond valuta's

 Dit is een waardevol hulpmiddel, een geschiedenisles die de "RV" (herwaardering van valuta's wereldwijd) uitlegt en nieuwe leerlingen instrueert om te begrijpen hoe grote sommen geld kunnen worden verworven voor humanitaire doeleinden door Zimbabwe Bond Notes te verkrijgen en in te wisselen. 

Deze basisles geschiedenis zal uw basis zijn om toekomstige financiële gebeurtenissen te begrijpen.

RV-geschiedenis: Dr. Dan Ecklund, auteur
Deel 1 van 4
Historische achtergrond

De financiering voor de medbeds, en voor duizenden humanitaire projecten over de hele wereld, is 500 jaar geleden ontstaan ​​in Zuid-Amerika. En in Mexico. De Inca en Azteekse zilver- en goudmijnen werden ingenomen door de Spaanse Conquistadores. De edelmetalen werden over de Atlantische Oceaan naar Europa verscheept. Aangezien het meeste bankieren voor Europa in Venetië plaatsvond, kwam daar veel van het zilver en goud aan.
Marco Polo en zijn broer waren Venetiaanse handelaren, die de specerijenhandelsroutes naar China hadden gevolgd. Azië had drie of vier dingen die Europa begeerde: thee, zijde, specerijen en porselein stonden bovenaan de lijst. Veel van het Inca-zilver vond zijn weg naar China en de Spice-eilanden (Indonesië) in ruil voor deze drie items. En veel van de rijkdom van Europa kwam terecht in China en Zuidoost-Azië.

Maar de Aziaten wilden niets van Europa, dus het zilver bleef daar gewoon. Veel ervan werd bewaard in ondergrondse gewelven, in Indonesië, de Filipijnen en andere landen.

Uiteindelijk ontdekten de Engelsen hoe ze een deel van hun zilver terug konden krijgen.
Er was een fabriek in Afghanistan die erg populair was.
De Engelsen namen die plant en lieten hem door hun slaven in India kweken en stuurden ze vervolgens naar China. De Chinezen wilden deze plant niet, omdat ze wisten wat het met hun volk zou doen. Maar de Europeanen hielden vol. Dit was in ongeveer 1850, als ik me goed herinner, en de plant gaf zijn naam aan het conflict dat eruit voortkwam: de Opiumoorlogen. De Europeanen weigerden elke regulering van hun opiumhandel en de Chinese bevolking werd gedecimeerd door opiumverslaving.

Met de Chinese natie (de Ching-dynastie) kreupel door verslaving, vestigde Japan zich in Noord-China. Ze sponsorden bandieten en struikrovers om de Japanse regering te helpen een groot deel van China over te nemen: bandieten en dieven zouden van de mensen stelen, de mensen zouden het uitschreeuwen naar hun leiders, maar er gebeurde niets. De Japanse indringers boden aan om de mensen te helpen de bandieten te verdrijven, en hun hulp werd aanvaard. De bandieten gingen verder en de cyclus herhaalde zich. Uiteindelijk werd de regering van de keizerlijke Ching-dynastie vrijwel verdreven en in 1911 leidde een in Honolulu opgeleide arts zijn beweging om de dynastie over te nemen en de nationalistische Chinese regering op te richten.

De ouderlingen
De nationalistische regering vocht tegen de Japanse bezetters in de Chinees-Japanse oorlog van 1935. De Japanners namen veel van de schatten die ze uit China hadden gestolen mee en verstopten die in de bovengenoemde kluizen. Ze vestigden een beschermstam over ten minste enkele van de gewelven, die de gewelven tot op de dag van vandaag blijven bewaken. De gewelven vol goud, zilver en andere schatten strekken zich kilometers ver uit in verschillende landen. Ik heb mensen gesproken die hen mochten bezoeken. Je kunt meer leren over de Japanse gewelven in het boek Gold Warriors. https://www.barnesandnoble.com/w/gold-warriors-peggy-seagrave/1100872379

Toen Japan werd verslagen, claimden de royalty's van verschillende Aziatische landen de eigenaar van de gewelven.
We noemen ze de "Chinese ouderlingen", hoewel velen van hen geen Chinezen ware
Deze ouderlingen wijdden hun schat aan het financieren van de welvaart en vooruitgang van de wereld. Maar hoe zouden ze een hoop oud goud en zilver omzetten in modern geld?

Geen opmerkingen: