2/25/2023

1940/1945/2023 - Nederland onder Nazi Duitsland

                           De naziroots van de EU

De Nederlandsche Landstand werd in oktober 1941 door de nazi- bezetter in het leven geroepen. Op Germaanse wijze werd achterbaks gepoogd de Nederlandse landbouw en eigenlijk alles wat met land, bos of jacht te maken had, onder te brengen in een nieuwe strakke organisatie naar Duits model.

De Nederlandsche Landstand werd in oktober 1941 door de nazi bezetter in het leven geroepen. De Landstand beoogde een nationaalsocialistische eenheidsorganisatie te zijn naar het voorbeeld van de Deutsche Reichsnährstand. De belangrijkste taken van de Landstand waren mee te werken aan de voedselvoorziening van de Nederlandse bevolking en het behartigen van de belangen van boeren, vissers en tuinders.

'Boerenleider' werd de NSB'er E.J. Roskam.
Hij was tot dan toe voorzitter van het Nederlands Agrarisch Front (NAF), dat eind 1940 was ontstaan uit een fusie van het Boerenfront van de NSB en de Nationale Bond 'Landbouw en Maatschappij'.
Op papier was de organisatie van het Landstand imposant. Onder het hoofdbureau ressorteerden diverse boerenraden en er waren provincie- en dorpsboerenleiders. In de praktijk bleek de organisatie snel een fiasco. Veel boeren weigerden de contributie te betalen. Desastreus was de onthulling dat de leiding van de Landstand corrupt was. 'Boerenleider' Roskam moest in 1943 om die reden ontslag nemen.


Het zal niemand verbazen dat meer organisaties veel weerstand opriep bij het nog vaderlandslievend deel van de bevolking, net zoals tegenwoordig met de EU, de voortzetting van het  1940/1945/2023 Nazirijk tot op vandaag!!!

Geen opmerkingen: