2/20/2023

Giftige pesticiden in vlooienbandjes en -druppels:

 Giftige pesticiden

Maar liefst 90% van alle traditionele vlooienbandjes en -druppels bevatten gevaarlijke pesticiden als Flumetrine, Imidacloprid, Permethrine, Fipronil, Diazinon,

Talloze wetenschappelijke studies geven aan dat deze gifstoffen verantwoordelijk zijn voor de dood van honderden miljoenen bijen, vogels, vlinders en vissen.

Onderzoekers van het blad Business Insider onthulden onlangs een onderzoek waaruit bleek dat de Seresto vlooienband verantwoordelijk is voor de dood van meer dan 1.700 honden en katten, en ook nog eens voor 75.000 gerelateerde ernstige gezondheidsklachten bij deze huisdieren en hun baasjes.

De risico’s voor de gezondheid van honden en hun baasjes waren zelfs zo ernstig dat de Amerikaanse regering Bayer (producent van Seresto) heeft opgeroepen om alle vlooienbanden direct uit de handel te halen.

Vanwege het grote gevaar van deze schadelijke gifstoffen heeft de Europese Commissie daarom het gebruik ervan verboden voor ieder product, behalve voor anti-vlooien middelen voor huisdieren.

Geen opmerkingen: