6/12/2021

Pieter Omtzigt verlaat CDA, splitst zich af

Kamerlid Pieter Omtzigt heeft aangekondigd dat hij zijn CDA-lidmaatschap heeft opgezegd en als onafhankelijk Kamerlid verder gaat zodra zijn vervanging erop zit.

Omtzigt publiceerde eerder een statement op zijn Twitter-account met een reactie op het lekken van een interne memo waarin zijn visie staat op de gebeurtenissen in de aanloop naar de lijsttrekkersverkiezing die hij nipt verloor van Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, de opvolging van diezelfde De Jonge, die volgens Omtzigt verkeerd ging, hem zou namelijk zijn beloofd dat hij het roer zou overnemen als de lijsttrekker weg zou vallen, en de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.  

In zijn verklaring geeft Omtzigt aan dat hij de partijvoorzitter ervan op de hoogte heeft gesteld dat hij zijn lidmaatschap opzegt.

“Mijn christendemocratische idealen voor een beter functionerende rechtsstaat en een economie en samenleving waaraan iedereen bijdraagt en waar iedereen een menswaardig bestaan kan leiden, verlaat ik natuurlijk niet. Het is mijn intentie om terug te keren als zelfstandig Kamerlid,” – Pieter Omtzigt

Omtzigt gaat dus door als Kamerlid. 

Hij zal een eigen, zelfstandige, fractie hebben in de Tweede Kamer zodra hij weer volledig hersteld is.
Omtzigt wordt momenteel voor een periode van 16 weken vervangen in de Tweede Kamer vanwege een burnout, zodra die periode is verstreken zal Omtzigt dan weer zijn zetel innemen en zal de afsplitsing officieel worden.

Maar we vergeten niet dat Pieter Omtzigt stemde voor het Marrakesh immigratiepact, voor de klimaatwet, de euro, de EU, de afschaffing van het referendum, de stikstofregels, de lockdown, etc.

 CDA-leider en Minister van Financiën Wopke Hoekstra reageerde met een statement op Twitter:

 

Geen opmerkingen: