7/20/2022

Waarom is de supermarkt paprika zo mooi rood?

Als je paprika in de supermarkt koopt, heb je dan enig idee waar die vandaan komt? 

Monstanto is een Amerikaans bedrijf dat in de afgelopen jaren veel bedrijven heeft opgekocht, voornamelijk zaad leveranciers.
Ook heeft Monsanto mensen die voor hun werken bij de politiek zitten,

Dat gaat over gif en over genetisch gemanipuleerde zaden en een nietsontziende tactiek om de voedselketen in de hele wereld te veroveren en beheersen met hun producten

We hebben het reeds eerder gehad over GGO's - Genetisch Gemodificeerd Organismen - en over genetisch gemanipuleerde maïs, afkomstig van de firma Monsanto. Tegenwoordig wordt - in plaats van GGO - ook wel het begrip 'transgeen organisme' gebruikt.
We eten en drinken wat winkeliers en supermarkten ons te koop aanbieden.

Moderne supermarkt voeding bevat giftige stoffen Moderne voeding bevat giftige stoffen zoals sporen van bestrijdingsmiddelen en chemische stoffen die vanuit het verpakkingsmateriaal in de voeding lekken.

Dit kan met een andere aanpak en verpakking worden vermeden, maar het is goedkoper om het zo te laten. Levensmiddelentechnoloog: "Supermarkt voeding bevat giftige stoffen"

Hoe je in de supermarkt in de maling wordt genomen door misleidende etiketten. in   De voedingsindustrie is al enkele jaren bezig met een grote misleiding die er vooral op gericht is alarmerende begrippen en codes op het etiket te vervangen door begrippen die ons moeten geruststellen.

De Monsanto methode.

Wereldwijd proberen grote zaadbedrijven de macht over onze groente te krijgen. Zo zegt Monsanto, een Amerikaanse multinational, dat ze een broccoli hebben uitgevonden die makkelijker te oogsten is.

Maar de consument is zelf is misschien wel de grootste schuldige aan dit soort praktijken door in de winkel vooral te letten op de prijs.

 

Geen opmerkingen: