7/21/2022

Door de oorlog in Oekraïne stijgen de prijzen

 Hoofdeconoom: ‘Dat de inflatie samenhangt met de oorlog in Oekraïne, slaat eigenlijk nergens op’

Door de oorlog in Oekraïne stijgen de prijzen van allerlei producten. Niet alleen van gas, olie en benzine, maar ook van verschillende voedingsmiddelen,verzint  de overheid op haar website. “Dit zorgt ervoor dat de inflatie stijgt en koopkracht voor veel huishoudens daalt,” valt te lezen op de site. Klopt dit?

“Wat je heel vaak hoort, is dat de huidige hoge inflatie in de eurozone vooral samenhangt met het feit dat er gevochten wordt in Oekraïne. Eén blik op de inflatiegrafiek – of het nou Nederland is of de eurozone – leert dat dat eigenlijk nergens op slaat,” zei econoom Edin Mujagic in het radioprogramma De Nieuws BV.

Volgens de hoofdeconoom loopt de Europese Centrale Bank (ECB) nu tegen problemen aan die zij zelf gecreëerd heeft. “Dat iets anders is: je hebt 10, 15 jaar lang te veel geld bijgedrukt,” zei hij. “En inflatie ontstaat altijd – vroeg of laat – als gevolg van te veel geld bijdrukken.”

IEDEREEN, die maar beschikt over genoeg hersencellen, zag dit natuurlijk al héél lang aankomen. Alleen de mensen die (hoe kan het) nog vertrouwen hebben in de overheid geloven dat nog.

De OORLOG in Rusland (die Vladimir Poetin met ALLE redenen is begonnen, die een normaal denkend mens maar kan bedenken) heeft DAAR natuurlijk niets mee te maken.

Maar, zoals bij alle acties die de stompzinnige EU en NAVO starten, moet er natuurlijk wél een scape goat zijn om de schuld te kunnen geven. Je hoeft werkelijk geen economie gestudeerd te hebben om datgene wat er nu gebeurt, te hebben zien aankomen.

Er is op een totaal onverantwoordelijke manier iedere maand bakken geld bijgedrukt ZONDER deze te ondersteunen door bijvoorbeeld goud.

Dit in tegenstelling tot de BRICS-landen, die nu al bezig zijn met een geldsysteem, ondersteund door goud en zilver.

Voor wie niet bekend zijn met de BRICS-landen (ik denk zelf dat velen van jullie dit wel weten): Brazilië, Rusland, India, China en South-Africa.
Inmiddels hebben zich daar nog meer landen bij aangesloten.

Dit is niet voor niets. De leiders van deze landen zien al lang dat zowel de dollar als de euro geen zak meer waard zijn.

Het is al lang niet meer een kwestie van OF maar meer nog van WANNEER het hele geldsysteem van het Westen definitief failliet is.

Als je praat over de BRICS-landen: deze vertegenwoordigen een totale bevolking van méér dan 2 miljard mensen. Als ik het juist heb, dan bestaat het Westen uit minder dan 1 miljard.

Ik kan in ieder geval maar één conclusie trekken: ONZE zogenaamde regeringsleiders hebben er EEN GROOT POTJE van gemaakt.

Even off topic: Ik las gisteren dat het World Economic Forum bij monde van Klaus Schwab VERSNELD de Agenda 2030 wil uitrollen.

Dit betekent voor ons allemaal: CODE ROOD.

Dit MOET gestopt worden, voordat wij allemaal als slaven worden opgesloten in kleine hokjes, 24 uur per etmaal worden gecontroleerd en alleen nog maar mogen doen en laten wat deze slavendrijvers goedkeuren.

Geen opmerkingen: