7/28/2022

Boeren gaan GRATIS pakketten aan de hongerige burger weggeven.

De boeren maandag 1 augustus aanstaande vanaf 10:00 uur bij het gemeentehuis in Almelo pakketten aan de hongerige burger weggeven. 

 Maandag Hutspot in Almelo

De boeren hebben door dat de burgers het steeds zwaarder krijgen als het gaat over hun boodschappen. De prijzen schieten door het dak en voor de laagste inkomens in Nederland is gezond eten al niet meer betaalbaar.

Daarom gaan de boeren maandag 1 augustus aanstaande vanaf 10:00 uur bij het gemeentehuis in Almelo pakketten aan de hongerige burger weggeven. En dat wordt hutspot. Waarom hutspot? In de Nederlandse geschiedenis (1574)kan je lezen hoe Leiden ingesloten heeft gezeten in de stad, omsingeld door de Spanjaarden.
De Spanjaarden hadden te eten en hoopten dat de Leidenaren hun verzet op zouden geven. Maar dat gebeurde niet.

Dankzij de boeren hadden de Leidenaren namelijk nog beschikking over grote hoeveelheden aardappelen wortelen en uien. Dat werd in grote potten gegooid en gestampt tot een gezond boerengerecht. Hutspot is sindsdien een oer Hollands gerecht.

In Almelo gaan de boeren maandag bij het stadhuis gratis pakketten hutspot met rookworst uitdelen aan de burgers. Want zoals op de vlag daar te is te lezen: ‘zonder boer geen voer’! Dat is trouwens een kunstwerk waar de boeren trots op zijn.
Het klopt namelijk. De gemeente denkt daar anders over en heeft aangegeven dat dit kunstwerk maandag verdwijnt.

Police For Freedom steunt dit enorm charmante initiatief van de boeren dat massaal op de steun van de bevolking kan rekenen.

Dus maandag 10:00 uur stadhuis Almelo, boeren burgers en buitenlui,
Leiden leerde hoe je het lang volhoudt. Dat is met boeren en Hutspot!

Iedereen is welkom! maandag 10:00 stadhuis Almelo.

P4F zal daar ook zijn, want dit gaat over grondrechten.

Forwarded from Police For Freedom NL
 

Geen opmerkingen: