3/20/2022

Chemicaliën in een verscheidenheid aan fastfood

 Wetenschappers vinden hormoonverstorende chemicaliën in een verscheidenheid aan fastfood van bekende ketens zoals in Pizzeria's, McDonald's, Burger King en Pizza Hut´:

                 Wissenschaftler finden hormonstörende Chemikalien in einer Vielzahl von Fast Foods
Childrenshealthdefense.org:
Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology, bevat fastfood van bekende ketens zoals McDonald's, Burger King en Pizza Hut schadelijke chemicaliën die in verband zijn gebracht met een reeks gezondheidsproblemen.

Wanneer Amerikanen een fastfoodburger in de auto of een kipburrito voor de tv knabbelen, bijten ze mogelijk in Phthalate volgens een nieuwe studie in de Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology.

Dit is de eerste studie die rechtstreeks de hoeveelheid Phthalate meet die aanwezig is in populaire fastfoodproducten in de Verenigde Staten, en draagt ​​bij aan het groeiende aantal bewijzen dat blootstelling aan Phthalate in verband brengt met fastfoodconsumptie.

Een groep synthetische chemicaliën die vaak worden gebruikt om kunststoffen flexibeler te maken, zijn in het moderne leven net zo alomtegenwoordig als de plastic producten waarvan ze zijn gemaakt - van speelgoed tot producten voor persoonlijke verzorging tot voedselverpakkingen.

Deze chemicaliën die gemakkelijk door het menselijk lichaam worden opgenomen, is aangetoond in studies bij mensen en dieren dat ze ons endocriene systeem verstoren door hormoonreceptoren te remmen - zoals de oestrogeenreceptoren of retinoïnezuur X-receptoren - en door te interfereren met de schakelaars voor genexpressie en uitschakelen.

De chemicaliën zijn gekoppeld aan een breed scala aan gezondheidseffecten, waaronder geboorte- en reproductieve problemen, hersenaandoeningen, diabetes en kanker-

https://uncutnews.ch/wissenschaftler-finden-hormonstoerende-chemikalien-in-einer-vielzahl-von-fast-foods/

Quelle: Scientists Find Hormone-Disrupting Chemicals in Wide Variety of Fast Foods

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: