3/16/2022

Journalist: ‘Oekraïense leger bombardeert eigen burgers’

 Franse oorlogsjournalist: ‘Oekraïense leger bombardeert eigen burgers’

De Franse oorlogsjournalist Anne-Laure Bonnel doet vanuit Donbass verslag van de oorlog in Oekraïne. Dinsdag was ze te zien op de Franse nieuwszender CNews. Beelden van de uitzending werden massaal gedeeld op social media.

Sinds 2014 is dit al aan de gang!     img

“We praten een week over dit conflict, maar het duurt al acht jaar,” sprak Bonnel. “Er zijn 13.000 doden gevallen, mensen zijn uitgeput.”
Volgens de journalist wordt de Oekraïense burgerbevolking in Donbass gebombardeerd door het Oekraïense nazi leger. “Ik heb het bewijs, het staat buiten kijf,” zei Bonnel.

Aantal aanvallen toegenomen

Dinsdag was ze in Donetsk waar rond 15.30 uur lokale tijd twee burgers waren omgekomen bij een bombardement door het Oekraïense leger. “Er woedt al acht jaar een burgeroorlog. 13.000 doden.
De afgelopen drie dagen is het aantal aanvallen toegenomen,” schrijft ze op Facebook. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren. In het filmpje is te zien dat het bombardement een flinke ravage heeft aangericht. “Het spijt me, maar dit is oorlog.”

De Franse journalist Bernard-Henri Lévy zei dat hij twijfelt aan de echtheid van de beelden. Bonnel zette vervolgens foto’s van de slachtoffers op social media om te laten zien dat ze authentiek zijn.

‘Terroristen’

Woensdag was de oorlogsjournalist in een voorstad van Donetsk, waar ze sprak met een oma van 83 jaar. Het huis van haar buurman is opgeblazen door een Oekraïense granaat.

Op Facebook schrijft Bonnel verder dat de regering in Kiev al jarenlang elke dag de bevolking in Oost-Oekraïne bombardeert.
Ook worden pensioenen en salarissen van ambtenaren en artsen niet langer uitbetaald.
Mensen worden uitgehongerd. De autoriteiten hebben bepaald dat de miljoenen Oekraïense burgers die in Loehansk en Donetsk wonen, ’terroristen’ zijn, zegt ze.

Maar voor de  alle hersendoden want hun tv goden denken voor ze :
vooral massaal naar het 8 uur journaal blijven kijken en de leugens, de propaganda en de eenzijdige, gekleurde, door de wef- eu/navo/us voorgeschreven bullshit tussen de
oren geprent krijgen.

 Dit hadden de Russen moeten flikken dan stond de tv avond na avond er vol van. https://www.demorgen.be/nieuws/lichamen-van-286-vrouwen-ontdekt-in-oekraine~b7d54ad4/

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: