9/25/2023

Vanaf 30 september gelden er nieuwe voorwaarden van Microsoft:

 Vanaf 30 september gelden er nieuwe voorwaarden voor klanten van Microsoft.  

Als je je niet houdt aan een vage gedragscode bij het gebruik van producten van de quasi-monopolist, kan je account worden geblokkeerd en verlies je de toegang tot alle betaalde of gratis diensten, en je gegevens die daar zijn opgeslagen. 

De scheidsrechter die belast is met de beoordeling, is Microsoft zelf.

Volgens Microsofts nieuwe "Serviceovereenkomst":

"Als u deze voorwaarden of Dienstspecifieke voorwaarden schendt, kunnen we actie ondernemen tegen uw account.
Mogelijke stappen zijn het beperken van de toegang tot bepaalde functies of Diensten, het staken van de levering van de Diensten, het onmiddellijk sluiten van uw Microsoft-account of het blokkeren van de bezorging van communicatie (zoals e-mails, gedeelde bestanden of chatberichten) naar of van de Diensten.
"

Men mag hiertegen in beroep gaan bij Microsoft. Veel van de genoemde regelovertredingen zijn criminele handelingen, van kinderporno tot phishing.

Maar er staan ook termen in de gedragscode waarvan we hebben geleerd dat ze extreem rekbaar zijn, zoals 'haatzaaien' en 'beledigen'. Velen noemen het nu haatzaaien als je kritiek hebt op de overheid of op een persoon. Het is ook relatief eenvoudig om in overtreding te zijn met de 'bescherming van auteursrechten' zonder crimineel te zijn.

Nu is het moment om afscheid te nemen van Microsoft

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: