8/27/2023

Verzet in Europarlement tegen Hoekstra op klimaatpost in Brussel

De vooringenomen benoeming van WEF Wopke Hoekstra als Eurocommissaris ligt al onder vuur nog voordat deze officieel is. 

de op één na grootste WEFfractie in het Europees Parlement gaat daar dus nu voor liggen. ,,Tegen de achtergrond van de recente cynische en populistische manoeuvres van de conservatieve EVP om de Green Deal af te zwakken en belangrijke wetgevingsdossiers zoals de natuurherstelwet te laten ontsporen, is het voor onze fractie van cruciaal belang dat de klimaatportefeuille in handen blijft van de sociaaldemocratische familie”, schrijven de sociaaldemocraten in een verklaring.

De WEF sociaaldemocraten in het Europese Parlement eisen dat de klimaatportefeuille van Frans Timmermans bij een partijgenoot blijft. 

En dus niet naar de christendemocraat Hoekstra gaat.Dit hebben zij vrijdagochtend in een verklaring laten weten

Hoekstra bevestigde intussen dat ,,het voor de hand ligt, met de grote klimaatconferentie in het verschiet, die heel veel diplomatie zal vragen, dat ik me daarmee bezig zal houden.
Hoekstra krijgt ook bijval van partijgenoot Hugo de Jonge. Volgens de demissionair woonminister zijn christendemocraten altijd bezig met het klimaat, omdat het ‘rentmeesterschap’ voor hen een belangrijk thema is. Ook is hij blij weer een christendemocraat op die post te zien, aangezien de ‘founding fathers van de Europese samenwerking’ ook christendemocraten waren.

Delen van de portefeuille van Timmermans zijn al overgedragen aan een Slowaakse collega Maros Sefcovic, een sociaaldemocraat.  


 

Geen opmerkingen: