8/31/2023

Elektrisch rijden: De dure droom die je portemonnee plundert:

 Think again! Uit de nieuwste cijfers, vers van de pers en in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, blijkt dat je nog jarenlang de hoofdprijs betaalt voor je elektrische heilige koe.

En dat zijn, zoals we gewend zijn van al die betaalde onderzoeken: het voor de overheid meest optimistische scenario.


De keiharde cijfers
We hebben het hier niet over een paar tientjes, nee, duizenden euro's per jaar! En dat is inclusief alles: aanschaf, afschrijving, tanken of laden, verzekering en belastingen. Dus voordat je jezelf op de borst klopt voor je 'duurzame keuze', check eerst je bankrekening. Maar daar hebben die corrupte elites weinig last van.

Belasting? Belasting!
En dan hebben we het nog niet eens over de wegenbelasting gehad. Vanaf 2025 mag je ook daarvoor gaan dokken. Waarom?
Omdat de overheid zegt: "Groen rijden is leuk, maar de staatskas moet natuurlijk ook gevuld worden!" En omdat elektrische auto's zwaarder zijn door die dikke batterijen, ben je nog meer de sjaak.

Toekomstmuziek? Eerder een noot van realiteit
Het ministerie zelf geeft toe dat dit beleid de vergroening van het wagenpark niet echt gaat versnellen. Sterker nog, ze verwachten dat de verkoop van elektrische auto's in 2025 en 2026 zelfs gaat dalen. Dus die groene revolutie? Die moet nog even wachten.

De "Groene" realiteit? Eerder een illusie
En dan laten we nog ter zijde hoe het werkelijk zit met die zogenaamde "groene" realiteit. Want laten we eerlijk zijn, is het echt zo groen als ze ons willen doen geloven?

 Sluit je aan of deel dit bericht

Geen opmerkingen: