4/19/2024

Poetins strategische militaire verbeteringen:

 Poetins strategische militaire verbeteringen en de dreigende NAVO-impasse, David Wilcock

 

Vladimir Poetin heeft belangrijke stappen gezet om zijn militaire campagne in Oekraïne te intensiveren door de paraatheid van zijn nucleaire strijdkrachten te vergroten en het aantal troepen aanzienlijk uit te breiden met meer dan 350.000. Zijn inzet om “alles uit te geven wat nodig is” om het leger te versterken onderstreept een ernstige escalatie van de paraatheid en capaciteiten, met als doel het aantal troepen uit te breiden van 1,15 miljoen naar 1,5 miljoen.


Te midden van deze ontwikkelingen bereidt Poetin de weg vrij voor een grote militaire aanval waarbij Finland en Zweden , de nieuwste leden van de NAVO, betrokken zouden kunnen zijn. Deze strategie duidt op een potentiële vooruitgang in de richting van deze landen en markeert een cruciale spil in de operationele focus van het Russische leger.
Terwijl de spanningen toenemen, doemt het schrikbeeld van een nucleaire impasse op , waarbij grote mogendheden al geavanceerde, nucleair geschikte hypersonische raketten inzetten. Ruslands enorme olie- en gasvoorraden blijven zijn militaire inspanningen zonder duidelijke grenzen voeden. Ondertussen wordt Europa geconfronteerd met een ernstige energiecrisis, waarbij belangrijke landen als Duitsland en Frankrijk wanhopig onderhandelen over Russische olie, en andere landen zoals Polen, Italië en Hongarije het collectieve standpunt van de EU tegen de acties van Rusland in twijfel trekken.


In een recente openbare toespraak sprak Poetin over de tegenslagen waarmee de Russische strijdkrachten in Oekraïne worden geconfronteerd, een stap die het Pentagon met bezorgdheid beschouwt en interpreteert als een gecodeerd commando dat voorbereidingen treft voor verdere agressieve acties.
Deze toespraak, tegen de achtergrond van strategische oliemanipulaties met Saoedi-Arabië en de daaruit voortvloeiende druk op het Europese energienetwerk, benadrukt het berekende spel van Rusland terwijl de EU worstelt met uitgeputte wapen- en energievoorraden.

De dreigende dreiging van een aanzienlijk Russisch offensief in januari doet de alarmbellen rinkelen over een mogelijke catastrofale verzwakking van de NAVO- en EU-posities, die mogelijk culmineert in een nucleaire crisis. In een dergelijk scenario zouden mondiale supermachten, waaronder China, zich achter Rusland kunnen scharen, wat tot een diepgaande geopolitieke impasse zou kunnen leiden.
Dit kritieke moment onderstreept de noodzaak van strategische vooruitziendheid en paraatheid , zoals benadrukt door de vorige Amerikaanse regering onder president Trump.

De ambtstermijn van Trump, gekenmerkt door een fervent verzet tegen nieuwe militaire conflicten, maakte effectief een einde aan het op oorlog gerichte witwassen van geld door de zogenaamde ‘Cabal’ of diepe staat, die van dergelijke conflicten profiteerde om grote sommen geld door te sluizen. De verstoring van deze operaties door zijn regering werd nog verergerd door de verkeerd aangepakte vrijlating van de pandemie, waardoor deep state-spelers in hun eigen spel werden gevangen.

Het is veelbetekenend dat op kerstavond 2016 een geheime operatie van het Amerikaanse leger en de geallieerde strijdkrachten zich richtte op belangrijke Cabal-figuren in Italië , waaronder invloedrijke families zoals de Rothschilds, die al lang financiële controle hadden over de Europese instellingen.
Deze gedurfde stap heeft biljoenen aan goud teruggevonden en belangrijke bewijzen van corruptie en andere criminele activiteiten in beslag genomen, culminerend in een dramatische financiële en gezaghebbende omzet naar de VS, gesymboliseerd door de daaruit voortvloeiende ontmoeting van Trump met het Vaticaan die leidde tot het faillissement van de instelling vanwege de activa overdrachten.

 
 

Geen opmerkingen: