10/16/2021

NPO-fragment: ongevaccineerden neerschieten

npo
Foto: NTR (

NPO maakt filmpje waarin ongevaccineerden afgeschoten worden in de Covid-Goelag


Demonisering van niet gevaccineerden. In Nederland is dat 23% van de bevolking. Dit kan worden uitgelegd als een oproep tot genocide op 4 miljoen Nederlanders, meldt twitteraar Heiko Jessayan.

Onze minister van VWS zet ongevaccineerden weg als 2e rangs burgers die je eigenlijk zorg moet onthouden. 1 dag later… De Nationale Propaganda Omroep laat als satire ongevaccineerden afschieten ter vermaak van rijke machthebbers. ? Ik zou zelfs van een rechtstreekse doodsbedreiging willen spreken, want dat is wat het is. Hier dient men gewoon werk van te maken en de makers van het filmpje voor te vervolgen!

Het commentaar is, terecht, niet van de lucht.

Tientallen twitteraars hebben de tweet inmiddels gerapporteerd.

Doe ook massaal aangifte reclamecommissie

In het NTR-programma De Sociëteit werd vrijdag een item getoond waarin ongevaccineerden worden neergeschoten. Het item is gemaakt door influencer Izzle, die een wel heel opmerkelijke draai geeft aan het spel ‘rood licht, groen licht’ uit de Netflix-serie Squid Game.

Rood licht, groen licht met Izzle

“Wie is allemaal gevaccineerd?” vraagt de pop uit het spel in onderstaand filmpje.
Vervolgens wordt iemand die niet is gevaccineerd neergeschoten. Een gevaccineerde zegt tegen hem: “Ik heb je altijd gezegd broer, je moet je laten vaccineren. Nu kun je nergens meer zitten.”

“Ga gewoon vaccineren,” zegt de pop, terwijl er nog meer ongevaccineerden worden neergeschoten.

De NPO pompt pure haat onze samenleving in

Mensen reageren vol walging op het filmpje. “Wat ziek zeg,” twittert publicist en jurist Sietske Bergsma. “Waar kijk ik hier naar, NPO?” vraagt columnist Marianne Zwagerman. “Kamervragen iemand?”

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen laat weten dat hij Kamervragen gaat stellen. “Reken maar dat die gaan komen.” Hij zegt dat hij zelden zulke walgelijke, fascistoïde troep heeft gezien. “Puur nazisme. Vervang ‘ongevaccineerd’ maar eens door ‘gehandicapt’ of ‘Joods’.
De NPO pompt net zoals Radio Rwanda in 1994 pure haat onze samenleving in,” schrijft hij.

Inclusief en pluriform ongevaccineerden neerschieten

Ex-verpleegkundige en artiest Marga Bult zegt: “Totaal ziek!”

“Inclusief en pluriform ongevaccineerden neerschieten. Ziek,” stelt journalist Annelies Strikkers. “En kom niet zeuren over ‘metaforen’, twee weken geleden was de hele NPO/deugmeute nog aan het huilen en schreeuwen om een symbolische galg (de strop wordt steeds strakker voor de bevolking) op een coronaprotest.”

De Sociëteit is volgens de makers een ‘inclusieve talkshow’.

Geen opmerkingen: